αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτοιχεία Eurostat: «Φθηνά» πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ανά ώρα- Η σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρε

Στοιχεία Eurostat: «Φθηνά» πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ανά ώρα- Η σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρε

Η εργασία στην Ελλάδα είναι φθηνή και σίγουρα πολύ φθηνότερη σε σχέση με όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, όπως λένε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητ η Eurostat.

Το ωριαίο κόστος της εργασίας στην Ελλάδα (σε επιχειρήσεις με προσωπικό από 10 άτομα και πάνω) είναι 15,7 ευρώ. Οι τρεις χώρες με το χαμηλότερο κόστος είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.

Χώρες όπως η Σλοβενία και η Τσεχία έχουν μεγαλύτερο ωριαίο κόστος εργασίας ενώ το ίδιο ισχύει ακόμα για τη Σλοβακία και την Εσθονία.

Ψηλότερα τέλος από την Ελλάδα βρίσκονται τόσο η Πορτογαλία όσο και η Κύπρος.

Στις πραγματικά προηγμένες οικονομίες της Ενωσης, η εργασία αξίζει αρκετά.

Στο Λουξεμβούργο το ωριαίο κόστος διαμορφώνεται στα 53,9 ευρώ την ώρα. Ακολουθεί η Δανία με 48,1 ευρώ ανά ώρα και το Βέλγιο με 47,1.

Η μεγαλύτερη οικονμία της Ευρώπης, η Γερμανία, είναι επίσης πολύ ψηλά με 41,3 ευρώ ενώ η Γαλλά είναι κατά τι ψηλότερα με 42,2.

Ως προς τις χώρες της Μεσογείου η Ιταλία έχει το διπλάσιο κόστος από την Ελλάδα (29,8 ευρώ) και η Ισπανία σχεδόν το διπλάσιο (24,6 ευρώ).

Το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με το 2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 13 =