αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτις 8 Ιανουαρίου η «μεγάλη ημέρα» για την Creta Farms

Στις 8 Ιανουαρίου η «μεγάλη ημέρα» για την Creta Farms

Νέο ραντεβού για τις 8 Ιανουαρίου, όρισαν οι εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών, του επενδυτή και του συμβούλου, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη διάσωση της Creta Farms.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ραντεβού που πραγματοποιήθηκε παραμονές Χριστουγέννων, βγήκε “λευκός καπνός” αφού τα εμπλεκόμενα μέρη βρήκαν κοινό τόπο για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες επί της διαδικασίας. Πηγές με γνώση εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η άσκηση της Creta Farms θα έχει αίσιο τέλος ενώ ανέφεραν στο Capital.gr πως οι Τράπεζες συμφώνησαν να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου και δεν θα καταφύγουν στη λύση του ειδικού εντολοδόχου, κάτι που είχε απορρίψει ο επενδυτής.

Το επόμενο βήμα επί της διαδικασίας είναι να “κλειδώσει” το τελικό κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης, να ορισθεί νέα διοίκηση -για τον ορισμό νέου δ.σ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γ.σ στις 14 Ιανουαρίου- και να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης. Το σχετικό αίτημα, δηλαδή η κατάθεση στο Πρωτοδικείου του σχεδίου εξυγίανσης, τοποθετείται προς τα τέλη Ιανουαρίου χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη δημιουργία νέας εταιρείας στην οποία θα περάσει το καλό κομμάτι της χειμαζόμενης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, δηλαδή η νέα εταιρεία θα απορροφήσει το ενεργητικό της Creta Farms. Σε αυτή τη νέα εταιρεία θα εισφερθεί σε δεύτερο χρόνο, και αφού έχει εγκριθεί η εξυγίανση της Creta Farms από το Πρωτοδικείο υπό την Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου και η Λακωνική Τροφίμων συμφερόντων της Impala. Η νέα αυτή εταιρεία θα ξεκινήσει με “κουμπαρά” 15 εκατ. ευρώ.

Ήδη ο επενδυτής προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την Creta Farms, έχει ξεκινήσει συνεργασία με την θυγατρική του ομίλου Impala στη Βουλγαρία για την προμήθεια πρώτων υλών. Το πλάνο προβλέπει να αυξηθεί η παραγωγή άμεσα και να πιάσει, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο, το 60% του capacity από 20% που είναι σήμερα.

Την ίδια στιγμή ανοικτό παραμένει το θέμα του πορίσματος της Deloitte το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν έχει ολοκληρωθεί, αλλά και το τι θα πράξουν οι Αφοί Δομαζάκη. Σύμφωνα με άλλες πηγές ο κ. Τάκης Δομαζάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος προς στιγμή τουλάχιστον να παραιτείται των διεκδικήσεων από την εταιρεία ενώ ο Μάνος Δομαζάκις σε συνάντηση που είχε με τις τράπεζες ζήτησε την άρση των προσωπικών εγγυήσεων, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 13 =