αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτις 4 Σεπτεμβρίου η κρίσιμη ημέρα για την Creta Farms- Στο μηδέν έχει σχεδόν φτάσει η παραγωγή

Στις 4 Σεπτεμβρίου η κρίσιμη ημέρα για την Creta Farms- Στο μηδέν έχει σχεδόν φτάσει η παραγωγή

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη διάσωση της Creta Farms ενώ με το τέλος του καλοκαιριού αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις στο θρίλερ με τη γνωστή αλλαντοβιομηχανία.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ, ήταν η απροθυμία των βασικών μετόχων της εταιρείας, των αδελφών Δομαζάκη, να ενεχυριάσουν τις μετοχές τους προκειμένου να παράσχουν εγγυήσεις προς τις τράπεζες ώστε στη συνέχεια να λάβουν το αναγκαίο κεφάλαιο και να αποκατασταθεί η λειτουργία της επιχείρησης.

Η αντιπρόταση της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι την εξεύρεση του επενδυτή προβλέπει, όπως αποκάλυψε και η ανακοίνωση των εργαζομένων, την ενεχυρίαση του σήματος «Εν Ελλάδι- Creta Farms» το οποίο θεωρείται και το πιο ισχυρό brand που διαθέτει η Creta Farms.

Οι 800 εργαζόμενοι της εταιρείας από την πλευρά τους, παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις ενώ την Τετάρτη κοινοποίησαν επιστολή τους προς τις τράπεζες, τον υπουργό Ανάπτυξης και τους τοπικούς βουλευτές, με την οποία εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Creta Farms και τη στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα, λόγω έλλειψης πρώτων υλών η εταιρεία έχει μηδαμινή παραγωγή και ελάχιστες πωλήσεις ενώ πολλά από προϊόντα της είναι πλέον σε έλλειψη από τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του βάσει του Μνημονίου Συναντίληψης  που συνυπέγραψαν ξεχωριστά οι δύο βασικοί μέτοχοι με τις τράπεζες, έως τις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα συγκεκριμένα βήματα στη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, μια διαδικασία έχει αναλάβει η Ernst & Young  που τοποθέτησε Επικεφαλής Οικονομικής Αναδιάρθρωσης (CRO) στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την κρητική αλλαντοβιομηχανία εμφανίζεται αυξημένο. Μέχρι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία  ωστόσο, τα χρέη της εταιρείας συσσωρεύονται και όσο οι βασικοί μεγαλομέτοχοι δεν παρέχουν τις εγγυήσεις που ζητούν οι τράπεζες, ώστε εκείνες να χορηγήσουν επιπλέον κεφάλαια,  τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ανάκαμψη της εταιρείας.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση

Την ίδια ώρα η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο βασικούς μετόχους, Κωνσταντίνο και Μάνο Δομαζάκη καλά κρατεί ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η Τακτική Γενική Συνέλευση της Creta Farms.

Όπως έκανε γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο της Creta Farms στην ημερήσια διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, προστέθηκαν, έπειτα από σχετικές αιτήσεις των βασικών μετόχων δύο ακόμη θέματα:

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης έθεσε το θέμα της «ανάκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου – Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που θα διοικήσει την εταιρεία κατά το νόμο και το Καταστατικό της για την ευόδωση του εταιρικού σκοπού». Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Creta Farms τον Μάιο είχε απομακρύνει τον  Κωνσταντίνο Δομαζάκη από τη διοίκηση της εταιρείας.

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο έτερος βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σήμερα,  Μάνος Δομαζάκις έχει θέσει θέμα τροποποίησης, άρθρων του Καταστατικού της εταιρείας.

Πηγή: economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 15 =