αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτις 2 ώρες και 55 λεπτά μπορεί να μειωθεί ο χρόνος για το Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Στις 2 ώρες και 55 λεπτά μπορεί να μειωθεί ο χρόνος για το Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να αφιχθούν από την Ιταλία τα τρία πρώτα, πλήρως ανακατασκευασμένα και υψηλής ταχύτητας τρένα, που θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, από τα συνολικά 7 έως 9 που σχεδιάζεται να προστεθούν στο δίκτυο. Στόχος είναι έως το τέλος του επόμενου έτους να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των τρένων που κινούνται αυτήν την στιγμή στη συγκεκριμένη γραμμή με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να είναι πολύ πιο συχνά περίπου ανά 1,5 ώρα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρίας στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα νέα αυτά τρένα θα είναι block trains χωρητικότητας 600 επιβατών και θα έρθουν με “μηδέν χιλιόμετρα” ανακατασκευασμένα πλήρως τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Ο σχεδιασμός της εταιρίας προβλέπει εξάλλου να έρθουν στη χώρα μας στα τέλη του 2021, αρχές του 2022 και νέα, υβριδικά τρένα τα οποία θα συνδυάζουν ηλεκτροκίνηση, ντίζελ και μπαταρία. Μάλιστα, το πρώτο από αυτά άρχισε ήδη να κατασκευάζεται από τον περασμένο Ιούλιο.

Σε ότι αφορά το χρόνο του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ο ίδιος εκτίμησε ότι αρχές του 2021 μπορεί να μειωθεί ο χρόνος στις 2 ώρες και 55 λεπτά “αν το θέλει το δημόσιο”, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από την κατάσταση του δικτύου, την ολοκλήρωση εγκατάστασης των συστημάτων ασφαλείας, τη συντήρηση του δικτύου κλπ.

Πηγή: typosthes.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + six =