αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτη Χαβάη οι άνεργοι λαμβάνουν προπληρωμένες κάρτες για τα καθημερινά τους γεύματα

Στη Χαβάη οι άνεργοι λαμβάνουν προπληρωμένες κάρτες για τα καθημερινά τους γεύματα

άτι εξαιρετικό συμβαίνει στη Χαβάη. Άνεργοι πολίτες πρόκειται να λάβουν χρεωστικές κάρτες 500 δολαρίων για τα καθημερινά τους γεύματα σε τοπικά εστιατόρια. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα διατηρηθεί το επίπεδο ζωής τους, αλλά θα ενισχυθεί οικονομικά η βιομηχανία της εστίασης και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το πρώτο βήμα είναι να δοθεί το ποσό σε εκατό χιλιάδες ανθρώπους, ξεκινώντας από τα μέσα του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του τμήματος Εργασίας και Βιομηχανικών Σχέσεων της πολιτείας, Anne Perreira – Eustaquio, όλο αυτό θα κοστίσει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο. Σε δεύτερο χρόνο, θα χρηματοδοτηθούν κι άλλοι, όπως τόνισε, χωρίς όμως να διευκρινίζει τα κριτήρια για την επιλογή τους.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο Restaurant Cash Card και ανακοινώθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο μίας συζήτησης για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.  Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, οι Χαβανέζοι θα χρησιμοποιούν τις κάρτες τους σε οποιοδήποτε εστιατόριο επιθυμούν. Δε θα χρειαστεί ενώ αυτές θα αποστέλλονται απευθείας στους παραλήπτες τους οι οποίοι δε θα χρειαστεί να συμπληρώσουν κάποια φόρμα. Τα 500 αυτά δολάρια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την κατανάλωση αλκοόλ.

Η Perreira – Eustaquio δήλωσε, επίσης, πως από σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ξεκινά να λειτουργεί ένα «τηλεφωνικό κέντρο» που θα απασχολεί πενήντα εργαζομένους και θα ενημερώνουν το λαό για ζητήματα του ταμείου ανεργίας. Σχεδιάζει να το εξελίξει ώστε, σύντομα, το ανθρώπινο δυναμικό να τετραπλασιαστεί. Σκοπός του, θα είναι και η βοήθεια εκείνων που έκαναν αίτηση για επίδομα αλλά δεν το λαμβάνουν.

Πηγή: portraits.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 11 =