αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτη Φινλανδία ετοιμάζονται για 4ημερη εργάσιμη εβδομάδα

Στη Φινλανδία ετοιμάζονται για 4ημερη εργάσιμη εβδομάδα

Ένα νέο εργασιακό μοντέλο φαίνεται πως θα εφαρμόσουν σύντομα στην Φινλανδία. Στο «τιμόνι» της χώρα βρίσκεται πλέον η 34χρονη Sanna Marin. Οι οποία τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού έγινε η νεότερη γυναίκα πρωθυπουργός παγκοσμίως.

Δεν πρέπει να σταθούμε όμως μόνο στο νεαρό της ηλικίας. Η Sanna Marin σχεδιάζει να φέρει μερικές ενδιαφέρουσες καινοτομίες στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας της. Έχει ως μεγάλο στόχο να εισαγάγει στη Φινλανδία την 4ήμερη εργάσιμη εβδομάδα και την 6ωρη εργάσιμη ημέρα.

Όπως σημειώνει το scoop.me, η Sanna Marin, από τη θέση της Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών που κατείχε πριν, είχε δηλώσει: «Μια εβδομάδα εργασίας τεσσάρων ημερών, μία εργάσιμη ημέρα έξι ωρών. Γιατί δεν θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα;».

Συμπληρώνοντας: «Είναι οι οκτώ ώρες η καλύτερη τακτική; Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αξίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους, τα χόμπι τους και άλλες πτυχές της ζωής, όπως ο πολιτισμός. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για εμάς στην επαγγελματική ζωή».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Φινλανδία ακολουθεί το μοντέλο που ισχύει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, δηλαδή 5ημερη εργάσιμη εβδομάδα, με 8 ώρες εργασίας την ημέρα.

Μένει να δούμε αν θα κάνει το μεγάλο βήμα τώρα. Και αν αυτό το «πείραμα» θα αποτελέσει πυξίδα και για άλλες χώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =