αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣτη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν ένα Drive Thru cafe σε σχήμα γιγάντιου ποτηριού

Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν ένα Drive Thru cafe σε σχήμα γιγάντιου ποτηριού

Πως θα σου φαινόταν αν συναντούσες ξαφνικά μπροστά σου ένα… γιγάντιο ποτήρι; Κάτι τέτοιο μπορείς να δεις τώρα στην Θεσσαλονίκη. Εκεί έχει δημιουργηθεί το «Potiri». Ένα Drive Thru καφε σε σχήμα γιγάντιου ποτηριού. Και φυσικά δεν περνά απαρατήρητο.

Η ομάδα πίσω από το ιδιαίτερο αυτό project έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας στο πεδίο της εστίασης, και αποφάσισε να υλοποιήσει την συγκεκριμένη ιδέα μέσα στην πανδημία. Δύο εκ των μελών της ομάδας, οι Μιχαλης Σταμουλης και Αστέριος Θεοφίλου, μιλούν στο It’s Possible για το πως προέκυψε όλη αυτή η ιδέα, πως ακριβώς λειτουργεί το ιδιαίτερο καφέ που έχουν δημιουργήσει, ενώ παραθέτουν και τα μελλοντικά τους πλάνα.

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε επιχειρηματικά με το κομμάτι της εστίασης και πως προέκυψε η ιδέα για το Potiri Drive Thru;

Σαν ομάδα, έχουμε περισσότερο από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης και του καφέ. Η ιδέα του Drive thru cafe είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό και θεωρήσαμε πως και η Ελληνική αγορά θα μπορούσε να “αγκαλιάσει” ένα τέτοιο concept. Η στιγμή όμως της απόφασης, ήταν κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του Hotel Impossible, όπου στο parking ενός ξενοδοχείου υπήρχε ένα μικρό και πολύ ωραίο drive thru cafe. Τότε είπαμε ότι δεν μπορεί να λείπει αυτή η υπηρεσία.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει, ποια είναι η διαδικασία για να παραλάβεις την παραγγελία σου από ένα τέτοιο café;

Στόχος μας εξαρχής ηταν να δημιουργησουμε ενα καφε που θα παρέχει στον πελάτη την ολοκληρωμενη εμπειρια του drive thru, δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα της εξυπηρέτησης, την απλοποίηση των διαδικασιών παραγγελίας και παραλαβής, καθώς και την εξασφάλιση ποιοτικών και φρέσκων προϊόντων. Έχοντας αυτά υπόψη καταλήξαμε στην εξης αποτελεσματικη διαδικασια:

  1. ο πελατης, ακολουθώντας την ειδική σήμανση, οδηγειται με το οχημα του στο παραθυρο της παραγγελίας
  2. στο σημειο αυτο δινει την παραγγελια του και ταυτοχρονα πληρώνει το αντίστοιχο ποσό
  3. στη συνέχεια, οδηγεί προς  το επόμενο παραθυρο, παραλαμβάνει την παραγγελία του και συνεχίζει την διαδρομη του

Η όλη διαδικασία είναι εύκολη, ευχάριστη και γρήγορη. Ο πελάτης είναι σαν να κάνει ένα ταχύτατο πιτ-στοπ να ανεφοδιαστεί με καφέ και να αλλάξει διάθεση!

Το κτίριο σας έχει το σχήμα ενός τεράστιου… ποτηριού. Πως το σκεφτήκατε αυτό και πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί;

Μετά την απόφαση για την υλοποίηση ενός project drive thru cafe, περάσαμε αμέτρητες ώρες με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, online και brainstorming, καταλήξαμε ότι αυτό το σχήμα είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Η κατασκευή συνέπεσε με τα μεγάλα lockdown της πανδημίας, οπότε μας έβγαλε εκτός προγράμματος χρονικά αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.

Πόσο σας επηρέασαν η πανδημία και τα lockdowns και πως διαχειριστήκατε όλο αυτό το σκηνικό; Και ποια είναι η κατάσταση σήμερα που μιλάμε;

Επειδή ανοίξαμε εν μέσω της πανδημίας, δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Μέχρι τώρα έχουμε σταθερά αυξητική πορεία και ο κόσμος φαίνεται να έχει αγαπήσει ιδιαίτερα το POTIRI.

Επίσης, αυτή τη  περίοδο ολοκληρώνουμε την πρόταση μας για franchise οπότε και ευελπιστούμε να επεκταθούμε σε περισσότερα σημεία εντός Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικά.

Τελικά, υπάρχουν περιθώρια για καινοτομία σε ένα «παραδοσιακό» επιχειρηματικό πεδίο όπως αυτό της εστίασης;

Ο κλάδος του καφέ και πιο συγκεκριμένα της καφεστίασης έχει γρήγορους ρυθμούς και απαιτεί συνεχή εξέλιξη. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καφέ πρέπει να καινοτομούν για να συμβαδίζουν με τις συνεχόμενα μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον πελάτη.

Κατα την άποψή μας δεν τίθεται θέμα περιθωρίου καινοτομίας, αυτό το θεωρούμε δεδομένο, αλλα ανάγκη καινοτομίας ώστε να διαφοροποιηθεί η επιχείρηση έναντι του ανταγωνισμού αλλα κυρίως να επωφεληθεί ο πελάτης από τις καινοτομίες.

Για  αυτό το λόγο σήμερα εξετάζουμε αρκετές καινοτόμες λύσεις σε διάφορους τομείς όπως στην εξυπηρέτηση και στην εμπειρία του πελάτη (user experience), στην επιβράβευση των πελατών, καθως και άλλες αρκετές τεχνολογικες προσθήκες. Πιστεύουμε ότι κάποιες από αυτές θα είναι πρωτοποριακές κινήσεις όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τον διεθνη χωρο της καφεστιασης.

Θα χαρούμε να σας μιλήσουμε επ αυτού στο προσεχές μέλλον, μέχρι τότε μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συνεχείς ενημερώσεις (facebook:@Potiridrivethru , instagram: @to_potiri).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 11 =