αρχικηVIRALΣτη Γλυφάδα θα δημιουργηθεί σχολείο που θα θυμίζει τα γραφεία της Apple- Το project των 3,5 εκατ. ευρώ

Στη Γλυφάδα θα δημιουργηθεί σχολείο που θα θυμίζει τα γραφεία της Apple- Το project των 3,5 εκατ. ευρώ

Ένα εντυπωσιακό κτίριο θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του, ανταποκρινόμενος θετικά σε αίτημα του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου. Πρόκειται για ένα νέο υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο θα στεγαστεί το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, δυναμικότητας 265 μαθητών.

Σήμερα το Γυμνάσιο στεγάζεται σε μισθωμένο -από τη δεκαετία του 1990- κτίριο, το οποίο όμως ούτε έχει τους χώρους ούτε πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα σχολεία, από την πρόσβαση μαθητών με αναπηρία μέχρι την πυρασφάλεια.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός νέου, σύγχρονου Γυμνασίου, με τις προδιαγραφές που ορίζονται στα κτιριολογικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, με βάση αισθητικά κριτήρια του συγκεκριμένου τοπίου, κριτήρια χρήσης, ασφάλειας, κόστους, περιβαλλοντικών όρων και βιωσιμότητας.

https://cdn.bbmd.gr/media/news/2024/04/11/1539676/sxoleio4.jpg

Το κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε έκταση στη Β’ Ζώνη του Υμηττού, που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Γλυφάδας από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, δηλαδή τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Παράλληλα, ο δήμος έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες κι έτσι εκτιμάται ότι το αργότερο σε δύο χρόνια το νέο συγκρότημα θα είναι έτοιμο έτσι ώστε να υποδεχθεί τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας από τη σχολική χρονιά 2025-26.

https://cdn.bbmd.gr/media/news/2024/04/11/1539676/sxoleio3.jpg

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − thirteen =