αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτην 9η θέση της Ε.Ε. ανέβηκε η Ελλάδα, σε ότι αφορά το ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων

Στην 9η θέση της Ε.Ε. ανέβηκε η Ελλάδα, σε ότι αφορά το ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων

Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι και το πιο εύκολο… γήπεδο για να δραστηριοποιηθεί ένας επιχειρηματίας, φαίνεται όμως ότι κάνουμε βήματα προόδου σε ότι αφορά την καινοτομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής πανευρωπαϊκής έρευνας CIS, η χώρα μας ανέβηκε στην 9η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ότι φορά το ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων. Τα στοιχεία αφορούν την τριετία 2014-2016.

Μέσα σε αυτά τα έτη λοιπόν, το ποσοστό των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 57,7%, παρουσιάζοντας άνοδο 6,7% σε σχέση με την τριετία 2012-2014.

Η έρευνα αφορά περίπου 11.000 ελληνικές επιχειρήσεις με δέκα εργαζόμενους και άνω, σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Στην Ελλάδα την έρευνα πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτόμησαν, εφάρμοσαν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω: νέα ή σημαντικά βελτιωμένα προϊόντα (καινοτομία προϊόντος), νέες ή σημαντικά βελτιωμένες διαδικασίες (καινοτομία διαδικασίας), νέες οργανωσιακές μεθόδους (οργανωσιακή καινοτομία), νέες μεθόδους μάρκετινγκ (καινοτομία μάρκετινγκ).

Πρώτη χώρα στην ευρωπαϊκή κατάταξη καινοτομίας είναι το Βέλγιο με ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων 68,1%, ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία με 66,9% και η Φινλανδία με 64,8%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − one =