αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Ελληνικός στόλος, σε ότι αφορά το μερίδιο αγοράς

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Ελληνικός στόλος, σε ότι αφορά το μερίδιο αγοράς

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, και μάλιστα αυξάνοντας το μερίδιό του, όπως και τη διαφορά από τον δεύτερο, παραμένει ο ελληνόκτητος στόλος, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του διεθνούς οίκου Clarkson’s.

Αυτό σημαίνει ότι ο υπό ελληνική πλοιοκτησία στόλος αποτελείται από 5.211 πλοία με 195,9 εκατομμύρια gt, και βρίσκεται στην πρώτη θέση, αυξάνοντας κατά 1,9% τη χωρητικότητά του σε σύγκριση με το τέλος του 2015.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν ποσοστό 16% του παγκόσμιου στόλου με όρους χωρητικότητάς ενώ η συνολικά αξία του ελληνόκτητου στόλου άγγιξε τα 105 δισ. δολάρια!

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ακολουθεί η Ιαπωνία με 8.701 πλοία και 164,8 εκατομμύρια gt (αύξηση 0,42%) και στην θέση βρίσκεται η Κίνα με 6.709 πλοία και 131,3 εκατομμύρια gt. (αύξηση 0,61%). Σύμφωνα με τους Clarkson’s οι Ιάπωνες εφοπλιστές ελέγχουν το 13% του παγκόσμιου στόλου με όρους χωρητικότητας και οι Κινέζοι το 11%.

Οι πέντε κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της VesselsValue o Γιάννης Αγγελικούσης παραμένει ο πλέον ισχυρός Έλληνας στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο με συνολική αξία των πλοίων όλων των εταιρειών του Ομίλου Maran, που ανέρχονται σε 138 πλοία, να αγγίζει τα 9,42 δισ. δολάρια.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γ. Οικονόμου, με 126 πλοία υπό διαχείριση και αξία στόλου 5,56 δισ δολάρια.

Στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο Γ. Προκοπίου με την αξία του στόλου των εταιρειών που διαθέτουν 116 πλοία να ανέρχεται στα 5,47 δισ. δολάρια.

Την τέταρτη καταλαμβάνει ο Π Λιβανός με στόλο 56 πλοίων και αξία 3,77 δισ δολαρίων και στην Πέμπτη θέση φιγουράρει ο Ν Μαρτίνος με στόλο 92 πλοίων και συνολική αξία 3,14 δισ δολάρια.

Πηγή: kanaliena.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =