αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην ουρά… για τις βίλες που θα γίνουν στο Ελληνικό- Έντονο το ενδιαφέρον αγοραστών

Στην ουρά… για τις βίλες που θα γίνουν στο Ελληνικό- Έντονο το ενδιαφέρον αγοραστών

Ολοένα και μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τις κατοικίες που θα αναπτύξει η Lamda Development στην πρώτη φάση της επένδυσης στην έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Πληροφορίες ανθρώπων της κτηματαγοράς που παραθέτει το insider.gr, αναφέρουν ότι το ειδικά το κομμάτι με τις «βίλες»/πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστεί στο παραλιακό μέτωπο, δηλαδή στον Άγιο Κοσμά, προσελκύει ήδη πολύ μεγάλο αριθμό υποψήφιων αγοραστών, οι προπωλήσεις… από τα σχέδια κινούνται με αυξητικό ρυθμό, και μάλιστα με τίμημα που λογικά πρέπει να προκαλεί ικανοποίηση στα στους ανθρώπους του ομίλου, με τη ζήτηση για απόκτηση κατοικιών στο υπό ανάπτυξη project του πρώην Ελληνικού να σχετίζεται τόσο με εγχώρια όσο και με διεθνή «πορτοφόλια».

Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη καταγράφεται και μεγάλο αρχικό ενδιαφέρον για τις κατοικίες που θα αναπτυχθούν στον Πύργο Κατοικιών (Marina Residential Tower), στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά, που έχει στον σχεδιασμό του ο εισηγμένος όμιλος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, έχουμε να κάνουμε κατά βάση για τις prime κατοικίες της επένδυσης που θα αναπτυχθούν στις πρώτες φάσεις τους project (στην 5ετία), με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει όσο «ξετυλίγεται το κουβάρι» των εξελίξεων για το mega project των 8 δισ. ευρώ (σε βάθος χρόνου). 

Βάσει παλιότερου σχεδιασμού, θα κατασκευαστούν συνολικά περί τις 10.800 κατοικίες, με μέση επιφάνεια περίπου 110 τ.μ., σε βάθος 25 ετών, ενώ στην πρώτη πενταετία θα διατεθούν, σε αρχική φάση, 800 συνολικά οικιστικές μονάδες, πολλές από τις οποίες θα βρίσκονται στην παραλία. Στις  κατοικίες περιλαμβάνονται και δύο ψηλά κτίρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης και συγκεκριμένα πύργος / συγκρότημα κατοικιών και μεικτών χρήσεων πλησίον του Μητροπολιτικού Πάρκου καθώς και πύργος κατοικιών στη μαρίνα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development προβλέπεται να δημιουργηθούν παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη “Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά”, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., αλλά και παραθαλάσσιος πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη “Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά”, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.

Στην παρούσα φάση, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο των κατοικιών στα Νότια προάστια και πέριξ του Ελληνικού μπορεί να ξεκινήσει από τις 3-4.000 ευρώ/τ.μ. και να αγγίξει τις 8.000 ευρώ για καλά ακίνητα. Ωστόσο, η Lamda έχει ορίσει στο business plan της ως ελάχιστη τιμή το ποσό των 3.500-4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, εξαιρουμένων των κατοικιών που θα αναπτυχθούν στο παραλιακό μέτωπο, που προφανώς αναμένεται να συγκεντρώσουν υψηλότερα βαλάντια.

Κατά την πρώτη πενταετία, το οικιστικό κομμάτι θα αντιπροσωπεύει το 43% των εσόδων, με τη συνεισφορά των δύο εμπορικών κέντρων που θα αναπτυχθούν και του σχεδιαζόμενου ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο (IRC) να τοποθετείται σε 35% και 10%, αντίστοιχα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης από πωλήσεις κατοικιών εκτιμάται ότι θα προέλθει το 58% των εσόδων, ενώ από άλλους είδους δραστηριότητες, από malls και ξενοδοχεία θα προέλθει το 28%, 8% και 6% των εσόδων, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, η Lamda Development αξιολογεί τις περίπου 15 μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν για τους δύο Πύργους, κατοικιών και γραφείων, που πρόκειται να κατασκευαστούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους παίκτες όσο από ξένα ονόματα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο εγχώριο real estate. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται ο καθορισμός της short list με τους ενδιαφερόμενους που «περνούν στην τελική φάση» και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, με τις ίδιες πηγές να «δείχνουν» έως το Πάσχα για την ολοκλήρωση διαδικασιών.

Η ανάπτυξη των μονάδων θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, μια για κάθε πύργο, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την κοινοπραξία που θα συσταθεί μεταξύ Lamda Development και του προτιμητέου επενδυτή. Αναφορικά με τον Πύργος Κατοικιών, ύψους έως 200 μέτρων, με συνολική επιφάνεια 45.000 τ.μ., αυτός θα βρίσκεται κάτω στη Μαρίνα και θα έχει πανοραμική θέα τόσο στη θάλασσα όσο και την υπόλοιπη έκταση του Ελληνικού αλλά και την πόλης της Αθήνας. Ο Πύργος Γραφείων θα βρίσκεται στο πάνω μέρος της έκτασης, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =