αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτην Ελλάδα (συνήθως) δεν κάνουμε τις ιδέες μας πράξη. Εδώ είναι 4 απλά βήματα για να περάσεις στην άλλη όχθη

Στην Ελλάδα (συνήθως) δεν κάνουμε τις ιδέες μας πράξη. Εδώ είναι 4 απλά βήματα για να περάσεις στην άλλη όχθη

Είναι ένα πρόβλημα που το βλέπεις έντονα στην Ελλάδα. Το βλέπεις αν πας σε μερικά επιχειρηματικά events, σε ομιλίες ή αν παρακολουθήσεις τις συζητήσεις στα social media. Καλές ιδέες, υπάρχουν. Όμως λίγες από αυτές γίνονται πράξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στην θεωρία, και στην συνέχεια ακούμε κλισέ δικαιολογίες. Η έλλειψη χρημάτων, ο φόβος της αποτυχίας ή το «άστο για αργότερα» είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που ακούμε.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μια λίστα που μοιάζει βγαλμένη… για την Ελλάδα. Σε αυτή παραθέτει τα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε από την θεωρία να περάσεις στην πράξη. Και οι ιδέες σου να γίνουν πραγματικότητα. Άλλωστε, όπως λέει και μια γνωστή φράση, οι άνθρωποι δεν σε θυμούνται για αυτά που λες, σε θυμούνται για αυτά που κάνεις.

1# Μην φοβάσαι την αποτυχία. Είναι σίγουρα κάτι που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι άνθρωποι. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι δεν θα φτάσεις στις καλές ιδέες, αν πρώτα δεν δοκιμάσεις μερικές που δεν δουλεύουν. Just Do It.

2# Προσάρμοσε την ιδέα σου. Οκ, μπορεί να φτιάξεις κάτι καταπληκτικό από την αρχή. Αυτό όμως δεν είναι ένα σενάριο που συναντάμε συχνά. Φρόντισε να πάρεις feedback, να προσαρμόσεις την ιδέα σου και να την βελτιώσεις στα σημεία που χρειάζεται.

3# Φτιάξε ένα πλάνο. Είναι ένα βασικό βήμα. Βάλε κάτω τα δεδομένα και φτιάξε ένα business πλάνο, το οποίο θα περιγράφει το πως θα αναπτύξεις το project σου. Έτσι ώστε να είναι βιώσιμο.

4# Μην τα παρατάς. Όπως είπαμε, είναι πιθανό να υπάρξουν αποτυχίες. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι από τους μεγάλους επιχειρηματίες που βλέπουμε σήμερα, είχαν αποτυχίες στα πρώτα στάδια της διαδρομής τους. Το «μυστικό» είναι να μην τα παρατάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =