αρχικηVIRALΣτην Ελλάδα έρχονται 30 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ για να διερευνήσουν συνεργασίες με ΑΕΙ

Στην Ελλάδα έρχονται 30 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ για να διερευνήσουν συνεργασίες με ΑΕΙ

Συνολικά 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ θα έλθουν στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου για να διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες με ελληνικά ΑΕΙ. Η τελική λίστα των ιδρυμάτων που θα έλθουν ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, καθώς η άτυπη προθεσμία δήλωσης συμμετοχής που είχε τεθεί, ολοκληρώνεται σήμερα. Όπως έχει αποκαλύψει η Καθημερινή στις 6/1/2020, μεταξύ των ΑΕΙ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι και μέλη της περίφημης Ivy League, την οποία αποτελούν το πανεπιστήμια Κολούμπια, Μπράουν, Χάρβαρντ, Πρίνστον, Γέιλ, Κόρνελ, το Κολέγιο Ντάρτμουθ, και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή έξι πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται στην περίφημη λίγκα και συνολικά 27 πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ο κατάλογος αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος της εβδομάδας.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η επίσκεψη των εκπροσώπων των αμερικανικών ΑΕΙ θα οργανωθεί από τις 29 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου. Οι Αμερικανοί θα έχουν μία προπαρασκευαστική συνάντηση με την Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών ΑΕΙ, και εν συνεχεία με επί μέρους ενδιαφερόμενα ελληνικά πανεπιστήμια ώστε να προχωρήσουν επιμέρους συνεργασίες. Για την επίσκεψη συμμετοχή έχουν δηλώσει όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να στήνει τις γέφυρες συνεργασίας, το περιεχόμενο της οποίας φυσικά θα προσδιοριστεί από τα ίδια τα ιδρύματα, ελληνικά και αμερικανικά. Το ίδιο θα συμβεί και με τα συνεργαζόμενα ζεύγη που θα προκύψουν. Οπως ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας οι εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους και κατόπιν κάθε ίδρυμα από τις δύο πλευρές θα δει ποια συνεργασία μπορεί να αναπτυχθεί.

Κύριοι στόχοι της συνεργασίας θα είναι η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στη χώρα μας, και η ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών των δύο χωρών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − thirteen =