αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτεργίου: Η ελληνική εταιρία που «εξοπλίζει» με σνακ τις ένοπλες δυνάμεις και καταγράφει το δικό της success story

Στεργίου: Η ελληνική εταιρία που «εξοπλίζει» με σνακ τις ένοπλες δυνάμεις και καταγράφει το δικό της success story

Αύξηση πωλήσεων και κερδών αναμένει για το 2017 η βιομηχανία Οικογένεια Στεργίου, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με τα σάντουιτς, τα ντόνατς αλλά και το στρατό, αφού εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2016 η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών 22,32 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,2% , ενώ τα κα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περιορίστηκαν σε 3,90 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 5 εκατ. ευρώ το 2015, αποδυναμωμένα κατά 22% επειδή τα αποτελέσματά της επιβαρύνθηκαν με ζημιές 0,94 για τη διαγραφή του 50% των απαιτήσεών της από την πτωχευμένη λιανεμπορική αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,91 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,915 εκατ. ευρώ το 2015. Στα μέσα του 2017 η εταιρεία εξακολουθούσε να ζητά από τους πιστωτές της επαναδιαπραγμάτευση των περιθωρίων του δανεισμού της, ο οποίος καλύπτεται με προσωπικές εγγυήσεις των μετόχων της.

Σήμερα η εταιρεία Οικογένεια Στεργίου, εφοδιάζει περισσότερα από 2.500 κυλικεία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία, σχολεία, εκθεσιακά κέντρα και γενικότερα σε χώρους μαζικής εστίασης. «Παρούσα» είναι η εταιρεία και στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον βασικό προμηθευτή του στρατού ενώ η παρουσία του έχει γίνει πιο έντονη από το 2104 και μετά, λόγω της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.

Ετσι, σήμερα στο πελατολόγιο της φιγουράρουν το υπουργείο Eθνικής Άμυνας, τα ΓEΣ, ΓEA και ΓEN, με στρατιωτικές μονάδες, αεροδρόμια και πολεμικά πλοία, οι Σχολές Eυελπίδων, Nαυτικών Δοκίμων και Iκάρων κ.α.

Η σχεδόν «μονοπωλιακή» θέση της εταιρείας στην αγορά έχει εκτινάξει τις πωλήσεις αλλά και τα κέρδη της, τα τελευταία χρόνια.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος της από τα 7,8 εκατ ευρώ το 2012 εκτοξεύθηκαν στα 21,6 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά κέρδη από 500 χιλ. ευρώ έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ το 2015.

Η επιχείρηση εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής, ενώ παράγει και διαθέτει νωπά γλυκίσματα, είδη αρτοποιίας και σάντουιτς, καθώς και προϊόντα σφολιάτας και επιδόρπια. Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ διαθέτει ιδιόκτητα καταστήματα λιανικής διάθεσης προϊόντων της στις περιοχές Μεταμόρφωση, Κηφισιά και Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.

Τα προϊόντα της παράγονται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας οι οποίες καλύπτουν συνολικά περί τα 26.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 14.000 τ.μ. αφορούν παραγωγικές δραστηριότητες.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1965 από ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκτοτε η ανάπτυξη ήταν ραγδαία.

Τα μέλη της οικογένειας Στεργίου εκμεταλλεύτηκαν το κενό που υπήρχε στην αγορά και σύντομα κατάφεραν να κάνουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά αλλά και ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να θεωρούν τα προϊόντα της εταιρείας συνώνυμο της ποιότητας.

Το 1985 δημιούργησαν την πρώτη παραγωγική μονάδα στη Μεταμόρφωση ξεκινώντας έτσι την μαζική παραγωγή προϊόντων, τα οποία υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ράφι, όχι μόνο της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + fifteen =