αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Στείλε βιογραφικό μέσα στα 10 πρώτα λεπτά»: Μερικά απλά τρικ για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά

«Στείλε βιογραφικό μέσα στα 10 πρώτα λεπτά»: Μερικά απλά τρικ για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά

Η εύρεση εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά σε μία αγορά σαν την Ελληνική, όπου οι μισθοί που θα δεις είναι συνήθως μικροί, ενώ όταν ανοίγει μία καλή θέση είναι πιθανό να υπάρξει… στοίβα με βιογραφικά ενδιαφερόμενων.

Και τι μπορείς να κάνεις; Το CNBC παραθέτει μερικά απλά τρικ που θα αυξήσουν τις πιθανότητες σου να βρεις δουλειά.

Μία από τις βασικές συμβουλές είναι η άμεση αποστολή βιογραφικού. Αν δεις μία ανοιχτή θέση που σε ενδιαφέρει, μην περιμένεις πάνω από 24 ώρες για να στείλεις βιογραφικό. Σύμφωνα με έρευνες, τα πρώτα βιογραφικά που φθάνουν στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης.  

Σύμφωνα με στοιχεία του LinkedIn, αν στείλετε βιογραφικό μέσα στα πρώτα 10 λεπτά από τη δημοσίευση της αγγελίας, τότε έχετε έως και τετραπλάσιες πιθανότητες να κληθείτε σε συνέντευξη.  Μικρό tip: Eίναι καλό να ενεργοποιήσετε τα job alerts, τα οποία υπάρχουν σε σχεδόν όλες τις γνωστές εφαρμογές εύρεσης εργασίας, προκειμένου να είστε διαρκώς ενήμεροι για τις νέες θέσεις που ανοίγουν.

Μία ακόμη συμβουλή είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε από την επόμενη εργασίας σας. Αν δεν ξέρεις τι ψάχνεις, μάλλον δεν θα βρεθείς σε μία καλή θέση. Αφού καταλάβετε τι θέλετε, τι δεν θέλετε και γιατί, θα είστε πολύ πιο στοχευμένοι στην αναζήτηση εργασίας. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, πριν πάτε σε μία συνέντευξη, είναι καλό να απαντήσετε τις εξής ερωτήσεις, ώστε να είστε επαρκώς προετοιμασμένοι. 

  • Τι πραγματικά χρειάζομαι από την δουλειά μου; 
  • Ποιες είναι οι αξίες μου;
  • Ποιος θέλω να είναι ο ρόλος της δουλειάς μου; 
  • Είναι αυτή μια θέση εργασίας ή το πάθος μου; 

Μην ξεχάσεις και κάτι ακόμα που παίζει σημαντικό ρόλο: Το δίκτυο αναζήτησης εργασίας. Όσο πιο ευρύ είναι, τόσο μεγαλύτερες είναι η πιθανότητες επιτυχίας. Τόσο σε επίπεδο εύρεσης μιας νέας θέσης, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης προτού παραβρεθείτε σε μια συνέντευξη. Φυσικά στην εποχή μας μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες όπως το Linkedin για να επεκτείνεις το δίκτυο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + one =