αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα 50 εκατ. δολάρια η εξαγορά της Innoetics από τη Samsung- Ξεπέρασε ακόμα και αυτή του Taxibeat

Στα 50 εκατ. δολάρια η εξαγορά της Innoetics από τη Samsung- Ξεπέρασε ακόμα και αυτή του Taxibeat

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της εξαγοράς της ελληνικής εταιρίας Innoetics από τη Samsung. Το deal έκλεισε την περασμένη Παρασκευή και είδε χτες (10/7) το φως της δημοσιότητας. Τώρα μαθαίνουμε περισσότερα για το χρηματικό ποσό του μεγάλου deal. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Tech Crunch, το κόστος της εξαγοράς διαμορφώνεται περίπου στα 50 εκατ. δολάρια. Μπορεί να φτάσει, δηλαδή, πάνω ακόμα και από την αντίστοιχη εξαγορά του Taxibeat, η οποία είχε ανέρθει στα 43 εκατ. δολάρια.

Η Samsung έχει λανσάρει τη δική της «έξυπνη βοηθό» Bixby, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κάνουν δυναμικό μπάσιμο στο ευρύτερο πεδίο, και να ανταγωνιστεί το Echo της Amazon. Τέτοιου είδους συσκευές, μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από λειτουργίες, απλά λαμβάνοντας εντολές με τη φωνή του ανθρώπου.

Για 10 χρόνια η Innoetics αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis) και τεχνολογίες voice-to-speech. Μαζί με την αναγνώριση φωνής, οι τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία αποτελούν σήμερα τη σημαντικότερη παράμετρο στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, κάτι που ενισχύεται από την αυξανόμενη καθημερινή χρήση φωνητικών/διαλογικών ψηφιακών βοηθών.

Η ελληνική εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρία (θυγατρική της Samsung), θα διατηρήσει του περίπου 10 υπαλλήλους της και έδρα θα παραμείνει η Αθήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =