αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα 250.000 ευρώ το νέο όριο για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Στα 250.000 ευρώ το νέο όριο για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αυξάνεται από 50.000 σε 250.000 ευρώ το όριο για τα δάνεια που δίνουν οι τράπεζες αξιοποιώντας την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μέσω του Εγγυοδοτικού Ταμείου για πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όπως σημειώνει η Καθημερινή, στόχος να ενισχυθεί η ζήτηση για τα κεφάλαια κίνησης με ευνοϊκούς όρους που δίνονται μέσω του προγράμματος και να απορροφηθούν τα διαθέσιμα κεφάλαια των περίπου 400 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί και θα πρέπει να απορροφηθούν έως τα τέλη του έτους. 

Μέχρι σήμερα οι εκταμιεύσεις μέσω του προγράμματος δεν ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ και η αιτία –σύμφωνα με τις τράπεζες που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» το πρόγραμμα– είναι η χαμηλή ζήτηση που υπάρχει για κεφάλαια κίνησης από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα κριτήρια του Εγγυοδοτικού Ταμείου.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των τραπεζών και την πρόεδρο της ΕΑΤ Αθηνά Χατζηπέτρου, κατά την οποία τέθηκαν εκ νέου τα θέματα ρευστότητας στην οικονομία. Προκειμένου να διευρυνθεί η περίμετρος και να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, στη χθεσινή σύσκεψη, εκτός από το όριο του δανείου που αυξάνεται στις 250.000 ευρώ (από 50.000 ευρώ), αποφασίστηκε επίσης και η αύξηση του τζίρου από τις 200.000 στο 1 εκατ. ευρώ. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 13 =