αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα χέρια του γίγαντα JD Sports Fashion περνά το 80% της ελληνικής Cosmos Sports

Στα χέρια του γίγαντα JD Sports Fashion περνά το 80% της ελληνικής Cosmos Sports

Στον έλεγχο της JD Sports Fashion Plc μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες στον χώρο των αθλητικών ειδών περνά το 80% της ελληνικής αλυσίδας Cosmos Sports. Η JD Sports Fashion Plc (“JD”), θα εξαγοράσει το 30% που κατείχε στην Cosmos Sports το fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και 50% από το ποσοστό που κατέχει στην ελληνική αλυσίδα η οικογένεια Τσικνάκη που παραμένει με μειοψηφικό ποσοστό 20% μετά την ολοκλήρωση του deal.

Αν και το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης μιλώντας στο Capital.gr ανέφερε πως η απόδοση για το fund του είναι πολύ καλή ενώ σημείωσε ότι το exit έγινε μόλις 2 χρόνια μετά την είσοδο στην Cosmos Sports σε έναν παγκοσμίως παίκτη εν μέσω πανδημίας.

Η EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε., αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία πώλησης του σύνολού της μειοψηφικής συμμετοχής (30%) που κατέχει στην εταιρία Cosmos Sport Α.Ε. μία ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =