αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα σκαριά το «πάγωμα» των δόσεων σε όσους έχουν δάνεια

Στα σκαριά το «πάγωμα» των δόσεων σε όσους έχουν δάνεια

Την αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και ενδεχομένως των καταναλωτικών δανείων, λόγω του κορονοϊού ζητεί μετ΄ επιτάσεως η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sofokleousin.gr, το ζήτημα τέθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί και τραπεζίτες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε από τις τράπεζες να εξετάσουν την προοπτική της αναστολής της πληρωμής των δόσεων όλων των δανείων, για ένα διάστημα, κατά το πρότυπο των αποφάσεων που έλαβαν οι αγγλικές και οι ιταλικές τράπεζες.

Η αναστολή πληρωμής των δόσεων των δανείων, θα έχει διάρκεια λίγους μήνες, μέχρι τον Ιούνιο, μέχρι να αποσαφηνιστεί πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε, ότι από τη στιγμή που το δημόσιο αναστέλλει τις πληρωμές των φόρων και εισφορών προς τα ταμεία, σε ανάλογη κίνηση πρέπει να προβούν και οι τράπεζες.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να αποφασίζουν σε αναστολή των δόσεων πληρωμής φόρων και εισφορών, ανάλογα με τις συνθήκες που δημιουργεί στην κοινωνία και στην οικονομία ο κορονοϊός.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που πλήττονται από την καραντίνα στην οποία μπαίνει η χώρα λόγω του κορονοϊού και τις συνέπειες που έχει στο τζίρο των επιχειρήσεων και στην απασχόληση των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + nineteen =