αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα σκαριά μείωση 40% στα ενοίκια των καφέ και εστιατορίων για τρεις ακόμη μήνες

Στα σκαριά μείωση 40% στα ενοίκια των καφέ και εστιατορίων για τρεις ακόμη μήνες

Με τη δέσμευση, ότι το μέτρο της μείωσης, κατά 40%, των επαγγελματικών μισθών για τις επιχειρήσεις καφέ και εστιατορίων, θα παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο, “έφυγαν” από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι εκπρόσωποι των εταιρειών της οργανωμένης εστίασης, αναφέρουν στο capital.gr πηγές με γνώση. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Μένει ωστόσο να αποσαφηνιστούν ποιοι ακριβώς ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας) θα ενταχθούν στο μέτρο, καθώς αρκετοί φούρνοι και ζαχαροπλαστεία έχουν ως συμπληρωματικό ΚΑΔ δραστηριότητα καφέ. Το συγκεκριμένο μέτρο, θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου – η προηγούμενη ρύθμιση ίσχυε μέχρι το τέλος Ιουνίου – και θα αφορά στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, αν και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και ο Σεπτέμβριος. 

Το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκει αντίθετους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι προκρίνουν τη λύση της απευθείας διαπραγμάτευσης με τους ενοικιαστές τους χωρίς κρατική παρέμβαση. Για την Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο από την άλλη, το συγκεκριμένο μέτρο, είναι το λιγότερο κοστοβόρο, αφού δεν εκταμιεύονται κεφάλαια για να καλύψει τη διαφορά, την οποία επωμίζονται οι ιδιοκτήτες, και δίνει τη δυνατότητα στους ενοικιαστές επαγγελματικών μισθώσεων να μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό τους κόστους.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + four =