αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα σκαριά επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα και αντικατάσταση κουφωμάτων

Στα σκαριά επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα και αντικατάσταση κουφωμάτων

Η υλοποίηση ενός νέου «Εξοικονομώ» για κατοικίες, το οποίο θα ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των σχεδιαζόμενων πράξεων στρατηγικής σημασίας στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή» του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως διαβάζουμε στο dikaiologitika.gr.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα, το νέο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 625 εκατ. ευρώ. Θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάιο του 2025.

Το Πρόγραμμα θα παρέχει επιδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες, με σκοπό τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων, αλλά και την εξοικονόμηση κόστους για τους πολίτες, τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης και άνεσης καθώς και, της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών κατά τη χρήση των κτηρίων αυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα χρηματοδοτείται η θερμομόνωση του κτιρίου-διαμερίσματος, η αντικατάσταση των κουφωμάτων, καθώς και η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και ψύξης. Από τις επιλέξιμες δαπάνες δεν θα απουσιάζουν επίσης τα συστήματα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Επίσης, είναι πιθανό να περιλαμβάνονται και αυτοματισμοί, οι οποίοι επιτρέπουν τη μείωση της κατανάλωσης σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Στο τραπέζι επιδότηση ηλιακού

Οι θερμοσίφωνες, που ζεσταίνουν το νερό με ηλεκτρικό ρεύμα, καταναλώνουν πάρα πολλή ενέργεια. Με την αλλαγή του θερμοσίφωνα σε ηλιακό, στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται η εξοικονόμηση ενέργειας, η δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης νερού μέχρι και 80%, η ταχεία απόσβεση κόστους απόκτησης και εγκατάστασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 16 =