αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα σκαριά εκπτωτικό marketplace ένδυσης. Έξι επιχειρηματίες πίσω από το project

Στα σκαριά εκπτωτικό marketplace ένδυσης. Έξι επιχειρηματίες πίσω από το project

Με στόχο να ενισχύσουν τη θέση τους σε μια περίοδο που αυξάνεται ο εισαγόμενος ανταγωνισμός στο e-commerce έξι γνωστοί παίκτες του λιανεμπορίου και δύο έμπειρα στελέχη της αγοράς, συνασπίζονται και ετοιμάζονται να λανσάρουν ένα εκπτωτικό marketplace.

Λεπτομέρειες του deal θα γίνουν γνωστές με τα αποκαλυπτήρια του Younique SA, που αναμένονται σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η ομάδα της Γ&Κ που το αναπτύσσει -και ξεκίνησε με τη νομική μορφή ΙΚΕ για να μετατραπεί σε ΑΕ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου- αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις για να κλείσει προμηθευτή για τις υποδομές και τις τεχνολογίες που απαιτεί η πλατφόρμα.

Στο εγχείρημα συμπράττουν ως μέτοχοι η Notos Com, του ομίλου Παπαέλληνα, η Unlimited του ομίλου Φάις, η Shop & Trade, εταιρεία της Μαριάννας Φούντα και του Γιώργου Σουρανάκη, με δραστηριότητα στις εισαγωγές και τη διανομή brands από τον ευρύτερο χώρο της ένδυσης.

Επίσης συμμετέχουν η AXF, με τις αλυσίδες Attrattivo και ALE, η Altex της οικογένειας Αλεξίου που αναπτύσσει την αλυσίδα Funky Buddha και η Hall of Brands, αλυσίδα αθλητικών ειδών της επιχειρηματικής οικογένειας Σιόντη με βάση τα Ιωάννινα, που δραστηριoποιείται κατά βάση στη Δυτική Ελλάδα ενώ επεκτείνεται στην πρωτεύουσα.

Επικεφαλής της διοίκησης της νέας εταιρείας είναι οι: Βαγγέλης Καραλής, CEO της Qivos (αντιπρόεδρος) και Μίλτος Γαλάνης (πρόεδρος και CEO της νέας εταιρείας), πρώην εμπορικός διευθυντής των Factory Outlet και ιθύνων νους του project. Συμπτωματικά και οι δύο έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τη Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο εκπτωτικών πολυκαταστημάτων Factory Outlet ανήκει στον όμιλο FF, που είχε αποκτήσει και το 49% της Qivos πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση στον όμιλο. Προ διετίας περίπου, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, οι μέτοχοι της Qivos πήραν και πάλι τον έλεγχο.

Σκοπός του εγχειρήματος του εκπτωτικού marketplace, σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν στο Euro2day,gr οι εμπνευστές του, είναι να συνασπιστούν κάποιες καλές ελληνικές εταιρείες, με στελέχη που είναι καλοί γνώστες της αγοράς και να προσφέρουν know how και σε άλλους retailers.

Προς το παρόν η επένδυση περιορίζεται σε 700 χιλ. ευρώ. Αυτό είναι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση του καταστατικού της στο ΓΕΜΗ και κατά τις πληροφορίες δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για ανάπτυξη υποδομών logistics, ταχυμεταφορών και last mile. Πάντως υπάρχουν αξιώσεις που εδράζονται στο καινοτόμο -για τα δεδομένα της αγοράς- επιχειρηματικό μοντέλο που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και το οποίο προβλέπεται να προσελκύσει στο μέλλον νέες εταιρείες.

Πληροφορίες ωστόσο θέλουν και ορισμένους μεγάλους παίκτες της αγοράς, που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο μετοχικό σχήμα, να παίρνουν αποστάσεις, είτε λόγω επιχειρηματικού μοντέλου, π.χ. παρακαταθήκη, που σημαίνει περιορισμένα επίπεδα στοκ, είτε με σκοπό να επανέλθουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πρακτικά, το συγκεκριμένο marketplace απαιτεί στοκ εμπορευμάτων και όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να το υποστηρίξουν. Για παράδειγμα ο όμιλος Fais έχει δραστηριότητα στα εκπτωτικά κέντρα μέσω της One Outlet. Επίσης τα bazaar της Shop & Trade παραδοσιακά προσελκύουν έντονο ενδιαφέρον, ενώ οι αλυσίδες που συμπράττουν διαθέτουν σημαντικό εμπόρευμα αφού συμμετέχουν ως tenants στα Factory Outlet.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =