αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σταματήστε να προσαρμόζεστε…»: Το post με τον βάτραχο, που μας δίνει ένα σπουδαίο μάθημα

«Σταματήστε να προσαρμόζεστε…»: Το post με τον βάτραχο, που μας δίνει ένα σπουδαίο μάθημα

Είναι μια από τις λέξεις που σίγουρα θα ακούσεις αν πας σε business events: Προσαρμογή, προσαρμογή, προσαρμογή. Η συνέχεια της φράσης μπορεί να ποικίλει. Προσαρμοστείτε σε αυτά που θέλει η αγορά. Προσαρμοστείτε σε αυτά που θέλουν οι επενδυτές. Προσαρμοστείτε σε αυτά που λένε οι «παλιοί». ‘Η προσαρμοστείτε σε αυτά που θέλουν οι συνιδρυτές. Πολλές συμβουλές μπορούν να ακολουθήσουν την λέξη «προσαρμοστείτε».

Κι όμως, η προσαρμογή δεν είναι πάντα κάτι καλό. Γιατί μπορεί να σε αλλοιώσει τόσο πολύ, που τελικά να μην φτάσεις στον στόχο σου. ‘Η ακόμα κι αν φτάσεις σε έναν προορισμό, πιθανότατα δεν θα είναι αυτός που είχες φανταστεί εξ αρχής.

Ένας χρήστης έκανε ένα ενδιαφέρον post σε Facebook Group. Παρέθεσε την παρομοίωση με τον βάτραχο και το ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα. Και μας δίνει ένα σπουδαίο μάθημα: Η προσαρμογή μπορεί να σε «σκοτώσει».

Ολόκληρο το post

«Αν πάρεις ένα βάτραχο, τον βάλεις σε μια κατσαρόλα με νερό και τον φέρεις στη φωτιά, παρατηρείς ότι ο βάτραχος προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του νερού, παραμένει μέσα και συνεχίζει να προσαρμόζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας.. Όταν το νερό φτάνει στο σημείο να βράσει ο βάτραχος θέλει να πηδήξει από την κατσαρόλα αλλά δεν μπορεί γιατί είναι πολύ αδύναμος και κουρασμένος λόγω των προσπαθειών που έκανε για να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία

Μερικοί θα έλεγαν ότι αυτό που σκότωσε τον βάτραχο ήταν το καυτό νερό… αυτό που σκότωσε τον βάτραχο ήταν η αδυναμία του να αποφασίσει πότε να πηδήξει έξω.

Γι ‘ αυτό σταματήστε την ‘προσαρμογή’ σε λάθος καταστάσεις, καταχρηστικές σχέσεις, παρασιτικούς φίλους και σε πολλά πολλά άλλα παρόμοια. Αν συνεχίσετε να προσαρμόζεστε στη ‘ζέστη’ έχετε τον κίνδυνο να ‘πεθάνετε’ μέσα σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =