αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣταμάτα να σπαταλάς την συναισθηματική ενέργεια σου, κόβοντας αυτές τις 3 συνήθειες

Σταμάτα να σπαταλάς την συναισθηματική ενέργεια σου, κόβοντας αυτές τις 3 συνήθειες

Ζούμε σε μία γρήγορη εποχή. Με πολλές πληροφορίες να τρέχουν μπροστά από τα μάτια μας. Εκεί είναι που χρειάζεται μία καλή διαχείριση. Για να αντέξεις μέσα σε αυτό το σκηνικό. Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει σε άρθρο του κάτι που ίσως σε βοηθήσει. Είναι 3 συνήθειες-παγίδες, στις οποίες σπαταλάς την συναισθηματική ενέργεια σου. Μήπως να τις κόψεις;

1# Μην παίρνεις προσωπικά τις αρνήσεις στα αιτήματα σου

Αν το καλοσκεφτείς, η ζωή είναι μια συνεχής σειρά από αιτήματα. Το να κάνεις φίλους, να βρεις δουλειά ή να παντρευτείς, είναι όλες περιπτώσεις όπου μια ερώτηση προκύπτει, πριν συμβεί ή όχι το εκάστοτε γεγονός της ζωής. Αυτό που είναι σημαντικό να δούμε, είναι πώς υποβάλλουμε αυτά τα αιτήματα και πώς χειριζόμαστε το αποτέλεσμα. Είναι πολύ φυσικό να εστιάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα κατά την υποβολή του αιτήματος. Αλλά πρέπει επίσης να σκεφτείς ότι το άλλο μέρος είναι ελεύθερο να επιλέξει. Εάν οι άλλοι πουν όχι στο αίτημά σας, να το δεχθείτε όπως είναι. Λένε όχι στο αίτημα, όχι σε εσάς. Μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι απλώς ναι ή όχι. Εάν η απάντηση είναι θετική, θαυμάσια. Αν όχι, επιστρέφεις στη δουλειά. Και πας παρακάτω.

2# Μην παίρνεις το feedback προσωπικά

Μία από τις βεβαιότητες της ζωής είναι ότι θα λάβετε αρνητικό feedback κάποια στιγμή. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεστε αυτή τη ξεχασμένη αλήθεια, κάνει τη διαφορά. Επειδή είμαστε περήφανοι για τις πεποιθήσεις μας, πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυτόματα την αρνητική ανατροφοδότηση ως επίθεση. Πιστεύουμε ότι κάποιος που μας δίνει αρνητικό feedback, στην ουσία λέει: «Δεν είσαι αρκετά καλός». Αυτός ο τύπος νευρο-σύνδεσης προφανώς δεν οδηγεί σε πολύ υγιείς απαντήσεις, που συνήθως καταλήγουν σε καταστροφή της επικοινωνίας. Αντί να βλέπουμε τα σχόλια ως προσωπική επίθεση, είναι χρήσιμο να τα βλέπουμε ως προπόνηση. Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν τους πάντες στη ζωή τους ως coaches. Προσπάθησε να βελτιωθείς.

3# Σταμάτα να κατακρίνεις τον εαυτό σου

Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να δημιουργήσουμε αλλαγές στη ζωή είναι μέσω της δράσης. Η δράση δεν γίνεται με τη σκέψη ή το συναίσθημα. Μπορεί να αποτελούν προαπαιτούμενο ως ένα βαθμό, αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε το δρόμο σας για μια προαγωγή ή μια νέα σχέση, και να γίνει πραγματικότητα μαγικά. Πρέπει να μείνεις στο παιχνίδι. Μην υπεραναλύεις συνεχώς τα δεδομένα στο μυαλό σου, κατακρίνοντας τον εαυτό σου. Προσπάθησε να βρεις τους καλύτερους τρόπους για να προχωρήσεις την διαδικασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 12 =