αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣταμάτα να απαντάς στους αρνητικούς ανθρώπους- Εδώ είναι 3 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Σταμάτα να απαντάς στους αρνητικούς ανθρώπους- Εδώ είναι 3 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Οι αρνητικοί άνθρωποι βλέπουν το χειρότερο… σε κάθε κατάσταση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε αυτό το είδος αρνητικότητας στη ζωή σας κάποια στιγμή. Ακόμα κι αν είστε αισιόδοξος, αναπόφευκτα θα έχετε σχέση ή θα έρθετε ε επαφή με κάποιον που δεν ξέρει καν πώς να χαμογελά.

Οι αρνητικοί άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα κακοί ή κάτι τέτοιο. Αλλά δεν είναι ο τύπος του ατόμου που προσθέτει αξία στη ζωή σας. Όμως αναπόφευκτα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αρνητικούς ανθρώπους στην καθημερινότητά σας.

Μπορεί να είναι ένας συνάδελφος ή ένα τυχαίο άτομο που σας μίλησε στο δρόμο. Δεν έχει καν σημασία από ποιο περιβάλλον προέρχονται αυτοί οι άνθρωποι. Ωστόσο, ένας κανόνας ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις: Μην απαντάτε σε αρνητικούς ανθρώπους.

Αν όλοι τους αγνοούσαν, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν να… εκτοξεύσουν την αρνητικότητα τους. Αλλά, όταν απαντάς, τροφοδοτείς αυτούς τους ανθρώπους και τους δίνει πάτημα.

Εδώ είναι 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις, αντί να ανοίξεις μια διαμάχη μαζί τους.

1. Μην «αγοράζεις» την αρνητικότητα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκλείσετε τους αρνητικούς ανθρώπους είναι να μην «αγοράζετε» ποτέ αυτά που λένε. Ανεξάρτητα από το τι λένε, μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να παρασυρθεί. Οκ, αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, όπως και τα περισσότερα πράγματα. Οι αρνητικοί άνθρωποι θα ενεργήσουν με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν όμως δύο βασικοί τομείς στους οποίους μπορεί κανείς να περιορίσει αυτές τις αρνητικές σκέψεις.

Είναι είτε αρνητικότητα που στρέφεται προς εσάς, είτε αρνητικότητα που σας κάνει να αισθάνεστε οίκτο για το άλλο άτομο. Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να σας πουν ότι ποτέ δεν θα πετύχετε κάτι ή ότι δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε ένα συγκεκριμένο έργο. Πρέπει λοιπόν να διατηρήσετε τη συναισθηματική σας απόσταση και να μην επιτρέψετε στον θυμό σας να κυριαρχήσει.

Στην δεύτερη περίπτωση βγάζουν αρνητικότητα γενικώς, σχεδόν σε σημείο που προκαλούν κάποιο οίκτο. Μπορεί να π.χ. γκρινιάζουν και να λένε ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους ή ότι όλα τελειώνουν πάντα άσχημα για αυτούς. Ναι, πρέπει να παρηγορείς τους ανθρώπους, αν μπορείς. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ωφελεί να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να είναι πιο θετικοί, καθώς δεν θα μας ακούσουν.

2. Εστίασε στην εσωτερική σου ευτυχία

Εάν επιτρέψετε στον εαυτό σας να περιβάλλεται από αρνητικότητα, τελικά θα σας επηρεάσει. Ισως προσπαθείτε να κάνετε αυτό που είναι σωστό και απλώς να βοηθήσετε κάποιον που έχει ανάγκη. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι δεν έχετε καμία ευθύνη απέναντι σε άλλους ανθρώπους εκτός και αν είναι… τα παιδιά σας. Δεν είστε καν υπεύθυνοι για την ευημερία των συνεργατών και των φίλων σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε, αλλά αν αρνηθούν αυτή τη βοήθεια, δεν μπορείτε πλέον να κάνετε πολλά για αυτούς.

Έτσι, αν έχετε να κάνετε με ένα αρνητικό άτομο, επικεντρωθείτε στην εσωτερική σας ευτυχία. Η εσωτερική ευτυχία, όπως υποδηλώνει το όνομα, πηγάζει από μέσα. Βασίζεται στο ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε κάνει να νιώσεις πολύτιμος ή ευτυχισμένος.

3. Θέσε όρια

Είτε στο επαγγελματικό κομμάτι είτε στην προσωπική ζωή, τα όρια είναι απαραίτητα σε κάθε σχέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε υγιείς σχέσεις χωρίς να υπενθυμίζετε συνεχώς σε κάποιον πώς να ενεργεί και τι να μην κάνει, εάν δεν θέλει να σας προκαλέσει.

Επιπλέον, αν κάποιος δεν σέβεται αυτά τα όρια, μπορείτε πάντα να αναλάβετε δράση και να αποστασιοποιηθείτε από αυτά τα άτομα. Τα όρια είναι απλώς σύνολα κανόνων που βάζουμε και πρέπει να τα σέβονται οι άλλοι. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι απλές τακτικές για να σέβονται οι άλλοι τα όρια που βάζεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =