αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις»: 6 τοξικές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

«Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις»: 6 τοξικές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, λέει μία σοφή φράση. Και αν θες να βρεις τον δρόμο προς την δική σου επιτυχία, δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που βάζεις στην καθημερινότητα σου, αλλά και αυτά που πρέπει να βγάλεις!

Ναι, όλοι έχουμε «τοξικές» συνήθειες οι οποίες μας σαμποτάρουν χωρίς καν να το καταλάβουμε. Όσο πιο γρήγορα κάνεις το ξεκαθάρισμα σου και βγάλεις από την ζωή σου αυτά τα «βαρίδια», τόσο το καλύτερο.

Εξάλλου, έχουμε συγκεκριμένο χρόνο και ενέργεια μέσα σε μια μέρα. Για να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι, πρέπει πρώτα να σταματήσουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Κάθε «όχι» που λέμε, δημιουργεί χώρο για να πούμε «ναι» σε κάτι άλλο.

Το It’s Possible παραθέτει 6 συνήθειες που πρέπει να βγάλεις από την καθημερινότητα σου.

1# Σταμάτα να… περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση σου. Αν έχεις «βαλτώσει» στη ζωή σου, πρέπει να δράσεις. Όχι να περιμένεις να αλλάξουν μόνα τους τα πράγματα. Είναι εύκολο να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο. Νιώθεις πεσμένος/η, επομένως δεν κάνετεις τίποτα για να αλλάξεις την κατάστασή σου, κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα. Μόλις μπείτε σε αυτόν τον κύκλο, όλα τα στοιχεία της ζωής σας αρχίζουν να βαραίνουν το ένα το άλλο. Εάν αισθάνεσαι παγιδευμένος, ξεκίνα να δρας. Εστίασε σε ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις σήμερα και θα σε πάει ένα βήμα παρακάτω. Για να μπορέσεις να τρέξεις, πρέπει να περπατήσεις. Κάνε το πρώτο βήμα.

2# Σταμάτα να κάνεις πράγματα απλά για να ταιριάζεις στο «κουτί». Όταν προσπαθείς να αλλάξεις το ποιος είσαι για να ταιριάξεις σε ένα πλαίσιο, μπορείς μόνο να προσποιηθείς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά από λίγο εξουθενώνεσαι. Ίσως κυνηγάτε μια καριέρα που δεν ταιριάζει με την προσωπικότητά σας επειδή έχει κύρος ή παραμένετε σε μια κακή κατάσταση φοβούμενοι την αλλαγή. Όσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια ξοδεύετε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να μειώσετε τις απώλειες. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Αν πρέπει να αλλάξετε τα ενδιαφέροντα, τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας για να «χωρέσετε» κάπου, σημαίνει ότι βρίσκεστε στο λάθος μονοπάτι.

3# Σταμάτα να προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Ναι, πρέπει να φροντίζετε τους ανθρώπους γύρω σας, όπως την οικογένειά σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε πράγματα αποκλειστικά με σκοπό να ευχαριστήσετε τους άλλους. Ακολουθείτε έναν δρόμο επειδή οι άλλοι περιμένουν αυτό από εσάς; Ενεργείτε με συγκεκριμένο τρόπο μόνο και μόνο για να κερδίσετε την έγκριση κάποιου; Εάν πάτε πάντα σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, θα καταλήξετε να κοιτάξετε πίσω και να νιώσετε δυσαρέσκεια αργά ή γρήγορα. Ήρθε η ώρα να κάνετε μια παύση και να αξιολογήσετε τι είναι αυτό που θέλετε.

4# Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Το άγχος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην εποχή μας, με όλα τα γεγονότα να συμβαίνουν στη ζωή μας και όχι μόνο. Το χρόνιο άγχος εκδηλώνεται και με σωματικά συμπτώματα, όπως αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακές παθήσεις. Ενώ υπάρχει ένας άπειρος αριθμός πραγμάτων για τα οποία μπορείτε να ανησυχείτε, υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός πραγμάτων που μπορείτε να ελέγξετε. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που λένε ή σκέφτονται οι άλλοι για εσάς. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε τις ενέργειες που κάνουν οι άλλοι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως, είναι να αποφασίσετε ποιο είναι το επόμενο βήμα σας.

5# Μην κολλάς σε λάθη του παρελθόντος. Όλοι έχουμε στιγμές στο παρελθόν μας που, μετά από σκέψη, θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα ή διαφορετικά. Αλλά μην κολλάς στο παρελθόν. Αντί να σκέφτεστε τι (δεν) μπορείτε να αλλάξετε, χρησιμοποιήστε αυτά τα λάθη του παρελθόντος για να σκεφτείτε πως θα κάνετε τα πράγματα σήμερα. Οι αποτυχίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελός σας, εάν είστε διατεθειμένοι να τις μετατρέψετε σε μαθήματα για το μέλλον.

6# Σταμάτα να αναζητάς συντομεύσεις. Πολλοί πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Βλέπουν την εκρηκτική επιτυχία κάποιου άλλου, αλλά δεν βλέπουν το backstage: Τον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάστηκε, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Μην αναζητάς συντομεύσεις. Τίποτα δεν γίνεται… μαγικά. Αν θες να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο, πιθανότατα θα χρειαστεί να επενδύσεις χρόνο. Και σκληρή δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά τρόποι για να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =