αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣταμάτα αυτές τις 5 κακές συνήθειες και θα είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους σε 1 χρόνο από σήμερα

Σταμάτα αυτές τις 5 κακές συνήθειες και θα είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους σε 1 χρόνο από σήμερα

Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία σχεδόν ποτέ δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Εάν θέλετε να είστε μπροστά από όλους τους άλλους στο μέλλον, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές αμέσως τώρα! Αυτό σημαίνει να απαλλαγείτε από αρνητικές συμπεριφορές και συνήθειες που σας κρατούν πίσω.

Είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε διάφορες προκλήσεις, αποτυχίες, ακόμη και στιγμές αμφιβολίας για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, γι’ αυτό πρέπει να είστε αφοσιωμένοι, επίμονοι και υπομονετικοί, αν θέλετε να τα καταφέρετε.

Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε τώρα για να είστε μπροστά από όλους σε 1 χρόνο.

1) Νομίζεις ότι όλα… θα γίνουν μόνα τους

Δεν υπάρχει περίπτωση να είστε σε θέση να προλάβετε ως δια μαγείας όλους τους άλλους σε 1 χρόνο, αν δεν ξέρετε καν πού πηγαίνετε.

Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι τα πράγματα θα πάνε μόνα τους χωρίς να κουνήσεις το δάχτυλό σου. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

Ξεκινήστε βάζοντας κάποιους στόχους. Αναρωτηθείτε πού θα θέλατε να βρίσκεστε σε 1 χρόνο (τόσο από την άποψη της δουλειάς όσο και της ιδιωτικής σας ζωής). Κάντε ένα πλάνο. Τι πρέπει να συμβεί για να φτάσετε από εκεί που βρίσκεστε τώρα στο σημείο που θέλετε να είστε; Δούλεψε σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να δουλέψετε.

2) Βραχυπρόθεσμη σκέψη

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να παγιδεύονται σε βραχυπρόθεσμες σκέψεις.

Τι εννοούμε λοιπόν με αυτό; Οτι αναζητούν άμεση ικανοποίηση.

Η βραχυπρόθεσμη σκέψη τους σημαίνει ότι θα πάρουν παρορμητικές αποφάσεις επειδή θέλουν να δουν γρήγορα αποτελέσματα και θα αγνοήσουν εντελώς τη μεγάλη εικόνα.

Και μάντεψε: Εστιάζοντας στις γρήγορες νίκες, θα μπορούσατε να καταλήξετε να θυσιάζετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, να χάνετε μόνιμες σχέσεις, καθώς και να χάνετε την ευκαιρία να μάθετε και να αναπτυχθείτε.

Εάν θέλετε να είστε μπροστά από όλους, τότε πρέπει να παίξετε το μακροπρόθεσμο παιχνίδι και να αλλάξετε τη σκέψη σας από το βραχυπρόθεσμο στο μακροπρόθεσμο. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε στρατηγικές αποφάσεις και να σκεφτείτε τη μεγάλη εικόνα και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

3) Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι παντού γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν στόχους, αλλά τους σπρώχνουν… για αργότερα. Την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, το νέο έτος, μετά το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι. Το «αργότερα» συνήθως γίνεται «ποτέ».

Η αναβολή των πραγμάτων μπορεί να σας εμποδίσει να πετύχετε στόχους και τελικά να διαβρώσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.  Θυμήσου και το άρθρο: Επτά καθημερινά τρικ που καταπολεμούν την αναβλητικότητα που (ίσως) έχεις.

4) Νομίζεις… ότι τα ξέρεις όλα

Η μάθηση είναι μια δια βίου διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο γνώστες είστε, υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε και να είστε μπροστά από όλους σε 1 χρόνο, τότε πρέπει να σταματήσετε να λέτε όχι στη συνεχή μάθηση – ειδικά στο χώρο εργασίας! Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας εξελίσσονται συνεχώς.

Γι’ αυτό, αν θέλετε να προχωρήσετε, είναι ζωτικής σημασίας να παραμένετε ενημερωμένοι για τις νέες τεχνολογίες και τάσεις και να δεσμευτείτε για συνεχή μάθηση. Διαφορετικά, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μείνετε πίσω.

5) Υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σίγουρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δικτύωση και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα γεγονότα στον κόσμο, αλλά η υπερβολική χρήση μπορεί να είναι αντιπαραγωγική – στην πραγματικότητα επιβλαβής.

Πρέπει να στοχεύσετε να εξισορροπήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο με τις αλληλεπιδράσεις στον πραγματικό κόσμο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκατε για ποτό με τους φίλους σας; Τι γίνεται με το θέατρο ή τον κινηματογράφο; Μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που πήγατε;

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να κάνετε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν πρέπει- και να επικεντρώσετε την προσοχή σας σε σημαντικές δραστηριότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 7 =