αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣτέλνουν στα δικαστήρια την Apple. Την κατηγορούν ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα ακόμη κι όταν οι χρήστες επιλέγουν να μην συλλέγει

Στέλνουν στα δικαστήρια την Apple. Την κατηγορούν ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα ακόμη κι όταν οι χρήστες επιλέγουν να μην συλλέγει

Σε μια υπόθεση που μπορεί να τη βλάψει σοβαρά μπλέκεται η Apple καθώς κατατέθηκε αγωγή με το πρόσχημα ότι εξαπατά τους χρήστες iPhone, καθώς συλλέγει τα προσωπικά τους δεδομένα ακόμη κι όταν οι χρήστες επιλέγουν να μην συλλέγει.

Η μαζική αγωγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια την Πέμπτη ύστερα από ειδική έρευνα του Gizmodo, που αποκάλυψε την σκιώδης δράση της Apple στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, το οποίο διαφημίζει συνεχώς ότι φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού.

Συλλογή δεδομένων ακόμη κι αν πείτε ‘όχι’

Χάρη στο ρεπορτάζ του Gizmodo, ανακαλύφθηκε ότι πολλές εφαρμογές στο iPhone στέλνουν δεδομένα στην Apple, ανεξάρτητα από το εάν η ρύθμιση απορρήτου στα iPhone Analytics είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντόπισαν δύο ανεξάρτητοι ερευνητές της εταιρίας λογισμικού ονόματι Mysk. Αυτή ανακάλυψαν ότι το App Store της Apple στέλνει στην εταιρεία διεξοδικές πληροφορίες σχετικά με σχεδόν όλα όσα κάνει ένας χρήστης στην εφαρμογή, παρά τη ρύθμιση απορρήτου στο iPhone Analytics, η οποία ισχυρίζεται ότι “απενεργοποιεί εντελώς την κοινή χρήση των Device Analytics” όταν είναι κλειστή.

Το Gizmodo ζήτησε από τους ερευνητές να πραγματοποιήσουν πρόσθετες δοκιμές σε άλλες ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple στο iPhone, όπως το Apple Music, το Apple TV, τα Βιβλία και τα Stocks. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται στις περισσότερες από αυτές.

Το επίπεδο των λεπτομερειών είναι σοκαριστικό για μια εταιρεία όπως η Apple”, δήλωσε ο Tommy Mysk στο Gizmodo.

Το κανάλι της Mysk παρουσίασε σε ένα κατατοπιστικό βίντεο πώς το App Store συλλέγει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητά σας, όπως του τι πατάτε, τι εφαρμογές αναζητάτε, ποιες διαφημίσεις βλέπετε, πως βρήκατε μια συγκεκριμένη εφαρμογή και πόση ώρα κοιτάτε τη σελίδα της.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =