αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτέλνεις βιογραφικά και δεν λαμβάνεις ποτέ απάντηση; Δες τα 5 πιθανά λάθη που κάνεις

Στέλνεις βιογραφικά και δεν λαμβάνεις ποτέ απάντηση; Δες τα 5 πιθανά λάθη που κάνεις

Δεν είναι και πολύ περίεργο το σκηνικό στην Ελλάδα της κρίσης: Στέλνεις συνεχώς βιογραφικά, αλλά το αποτέλεσμα… είναι πάντα το ίδιο. Δεν λαμβάνεις ποτέ απάντηση. Και φυσικά μένεις χωρίς εργασίας. Πέρα όμως από το κακό οικονομικό περιβάλλον, ας δούμε τι λάθη ίσως κάνεις εσύ, και σε αφήνουν μακριά από τον στόχο σου. Το It’s Possible παραθέτει 5 τέτοια λάθη.

1# Κοιτάς… πολύ ψηλά. Ναι, όλοι θέλουμε να βρεθούμε σε μια καλή θέση. Όλοι θέλουμε μια dream job. Όμως μην το παρακάνεις. Αν κάνεις αιτήσεις μόνο για πολύ υψηλόβαθμες θέσεις, είναι πιθανό να έχει μικρότερα περιθώρια επιτυχίας. Επίσης αν οι θέσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στα επαγγελματικά προσόντα σου, περιορίζεις ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες σου.

2# Στέλνεις στα λάθος άτομα. Ένα συχνό λάθος που κάνουν πολλοί, είναι να στέλνουν το βιογραφικό τους σε λάθος άτομα. Απέφυγε επίσης τα γενικά «info» emails που έχουν οι εταιρίες. Συνήθως τα βιογραφικά που φτάνουν εκεί… δεν τα κοιτά κανείς. Μπορείς να εντοπίσεις τα σωστά άτομα μέσα στις σωστές εταιρίες. Το Linkedin είναι ένα καλό εργαλείο.

3# Έλλειψη ημερομηνιών/ Ασάφεια στα χρονικά πλαίσια των δραστηριοτήτων σου: Αυτό ισχύει για όλους, είτε έχεις εργαστεί είτε είναι η πρώτη σου δουλειά, υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τις ημερομηνίες. Οποιοσδήποτε διαβάσει το βιογραφικό σου, πρέπει να μπορεί άμεσα να ξέρει πότε ξεκίνησες και πότε τελείωσες την κάθε δραστηριότητα, με σαφήνεια. Πότε ξεκίνησες τις σπουδές και πότε αποφοίτησες.

4# Το αρχείο είναι σε μορφή άγνωστη στο ευρύτερο κοινό ή δυσεύρετη: Αν το βιογραφικό σου δεν ανοίγει, τότε ο HR Manager μάλλον δεν θα ασχοληθεί και πολύ. Για αυτό το λόγο, φρόντισε να το στείλεις σε μορφή προσβάσιμη σε όλους (open office, text editor, κτλ., δεν είναι μορφές αποδεκτές). Οι εταιρείες τείνουν να λειτουργούν με .doc και pdf.

5# Κακή ονομασία του βιογραφικού: Κάθε εταιρεία λαμβάνει καθημερινά εκατοντάδες βιογραφικά. Το να έχεις ονομάσει το βιογραφικό σωστά ώστε να σε βρουν εύκολα είναι το α και το ω στην αναζήτηση εργασίας. Ονομασίες απλές όπως “βιογραφικό”, “Γιώργος_Βιογραφικό”, είναι οι ιδανικές για να μη σε βρούν ποτέ. Το σωστότερο είναι η ονομασία του βιογραφικού να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο σου. Π.χ. Γιώργος_Παπαδοπουλος_Βιογραφικό ή CV_Papadopoulos_Giorgos

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 1 =