αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτάση εργασίας στο μετρό την ερχόμενη Τρίτη

Στάση εργασίας στο μετρό την ερχόμενη Τρίτη

Από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ της Τρίτης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό. Με αίτημα την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Μετά το πέρας, (πέραν του) εύλογου χρονικού διαστήματος (τριών χρόνων), από την υπογραφή το 2019, «παράτασης» της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2016, θεωρούμε πως οι επιβάτες του Μετρό θα κατανοήσουν ότι έχουμε εξαντλήσει με το παραπάνω τα περιθώρια της υπομονής.

Αναλογιζόμενοι άπαντες, τον αέναο αγώνα που καταβάλαμε οι ηλεκτροδηγοί, την δύσκολη περίοδο της Πανδημίας, κρατώντας όρθια τη σταθερή τροχιά, πλήρως αποδεκατισμένοι από προσωπικό, απόρροια των ερασιτεχνισμών των προηγούμενων Διοικήσεων της ΣΤΑ.ΣΥ δικαιούμαστε να μιλάμε για υπομονή στα όρια αυτής των «γαϊδουριών».

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε!

Δεν μας ικανοποιεί να αναμένουμε εις το διηνεκές το κάλεσμα από το ΥΜΕ προκειμένου να λάβουμε τις απαντήσεις στα αιτήματα που έχουμε θέσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, σε συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε την προκήρυξη προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 14/6/2022 από την έναρξη της λειτουργίας έως και τις 9:00π.μ.

Διεκδικούμε την υπογραφή δίκαιης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα ανταποκρίνεται στις αντίξοες συνθήκες της ειδικότητάς μας και τον πληθωρισμό.

Συνθήκες εργασίας:
40 μέτρων μέσα στη γη
Τεχνητού εξαερισμού
Άτακτων κυλιόμενων βαρδιών που τσακίζουν τον οικογενειακό μας προγραμματισμό
Ανθυγιεινές και επικίνδυνες
Έντονου θορύβου
Έντονου στρες
Πληθώρας σοβαρών περιστατικών
Υπηρεσιακής στασιμότητας κ.α.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και τη νέα Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, να δώσει τέλος στην ομηρία μας και αναγνωρίσει έμπρακτα τις προσπάθειες, της κατά τα άλλα «ειδικότητας αιχμής».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 3 =