αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣου ξεφεύγουν λόγια που δεν τα εννοείς; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Σου ξεφεύγουν λόγια που δεν τα εννοείς; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Πολλοί άνθρωποι λένε πράγματα που δεν τα εννοούν, επειδή έχουν κάποια άλλη δυσκολία ή απογοήτευση που δεν έχουν επιλύσει.

Ξέρουν ότι δεν πρέπει να πουν αυτά τα πράγματα γιατί τα λόγια πονάνε και δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω. Μόλις τα πείτε, είναι εκεί έξω, και ακόμα κι αν το άλλο άτομο σας συγχωρήσει, θα το έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Αλλά αν είστε άτομο που λέει πράγματα που δεν τα εννοεί, πιθανότατα έχετε βιώσει πώς αυτό βλάπτει τις προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις. Τελικά, ποιος θέλει να περνά το χρόνο του με κάποιον που λέει τακτικά άσχημα ή βλαβερά πράγματα;

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να ξεπεράσετε. Αλλά για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε γιατί λέτε πράγματα που δεν εννοείτε. Λοιπόν, ας το εξερευνήσουμε περαιτέρω.

1. Οι παιδικές εμπειρίες

Πολλές από τις συνήθειες που αναπτύσσουν οι άνθρωποι ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τους διδάσκει να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένους τρόπους.

Για παράδειγμα, ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα στοργικό, περιποιητικό περιβάλλον με θετικούς γονείς θα αναπτύξει συνήθως πιο υγιεινές κοινωνικές συνήθειες. Ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε κραυγές, φωνές και άλλα οικογενειακά προβλήματα μπορεί να έχει στη συνέχεια ανάλογες κοινωνικές συνήθειες χωρίς καν να το καταλάβει.

Μερικοί άνθρωποι μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι το να είναι πιο «αιχμηροί» από τους άλλους είναι αυτό που «κερδίζει» τη διαμάχη επειδή αυτό είδαν στους γονείς τους. Είναι το… φυσιολογικό για αυτούς. Ήταν το φυσιολογικό για χρόνια, πιθανώς για δεκαετίες της ζωής τους.

2. Κακός έλεγχος των παρορμήσεων και των συναισθημάτων

Μερικοί άνθρωποι λένε πράγματα που δεν εννοούν λόγω κακού ελέγχου των παρορμήσεων και των συναισθημάτων. Κάποιοι άνθρωποι έχουν παρορμητικές και συναισθηματικές αντιδράσεις που δεν μπορούν απαραίτητα να ελέγξουν. Μερικές φορές, οι λέξεις μπορεί να βγουν από το στόμα σας πριν προλάβουν οι διαδικασίες συνειδητής σκέψης να συνειδητοποιήσουν τι πρόκειται να πείτε.

Οι λέξεις απλώς ξεχύνονται. Και το καταλαβαίνεις όταν ο άλλος σε κοιτάζει με μια πληγωμένη έκφραση ή μόλις καταλάβει τα λόγια σου.

3. Κακή ενσυναίσθηση

Μερικές φορές, ένα άτομο λέει πράγματα που βλάπτουν επειδή δεν τα θεωρεί βλαβερά. Ο καθένας έχει διαφορετικό όριο για αυτό που θεωρεί βλαβερό ή προσβλητικό. Μερικοί άνθρωποι έχουν… παχύ δέρμα και άλλοι όχι.

Οι διαφωνίες μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα συναισθήματα δεν θα πληγωθούν ή ότι κάποιος είναι καλύτερος. Απλώς οι τύποι των λέξεων και ο τρόπος έκφρασης μπορεί να διαφέρουν δραματικά. Για παράδειγμα, τα πιο «χοντρόπετσα» άτομα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σκληρά λόγια πιο εύκολα από ένα πολύ ευαίσθητο άτομο.

Επιπλέον, μεγαλύτερες προκλήσεις προκύπτουν όταν ένα «χοντρόπετσο» άτομο καταλήγει να λογομαχεί με ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Ένα περιστασιακό σχόλιο με το οποίο ο ίδιος θα γελούσε, μπορεί να προκαλέσει κακό στο πολύ ευαίσθητο άτομο.

4. Μασκαρεμένη ανασφάλεια

Η κοινωνία δεν έχει πολλή υπομονή για τον φόβο, τη θλίψη και την ανασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που συχνά θεωρείται… ένδειξη δύναμη. Για κάποιους, ο θυμός χρησιμεύει ως ασπίδα για την προστασία των τρωτών σημείων του φόβου και της ανασφάλειας. Έτσι, κρατούν την… πανοπλία, την ασπίδα ψηλά και τον θυμό να ρέει επειδή κρατά τους ανθρώπους μακριά.

Ο θυμός εμποδίζει τους άλλους να κοιτάξουν πολύ προσεκτικά και να δουν ότι αυτό είναι ένα φοβισμένο ή λυπημένο άτομο που μπορεί να χρειάεται βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «κανόνας των 10 δευτερολέπτων» που μπορεί να αλλάξει τις συζητήσεις σου και να σε κάνει καλύτερο leader

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eight =