αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣου λέει κάποιος ψέματα; Εδώ είναι 6 τρικ για να τον κάνεις να σου πει την αλήθεια

Σου λέει κάποιος ψέματα; Εδώ είναι 6 τρικ για να τον κάνεις να σου πει την αλήθεια

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα σχετικά με το πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα. Όσοι κι αν προσπαθήσει, μπορείς να τον αποκαλύψεις. Αρκεί να είσαι λίγο παρατηρητικός. Θυμήσου το άρθρο: «Θεωρείς ότι κάποιος σου λέει ψέματα; Τσέκαρε αυτά τα 6 σημάδια για να σιγουρευτείς».

Αλλα τι μπορείς να κάνεις μετά; Τώρα θα δούμε το επόμενο βήμα. Εδώ είναι λοιπόν 6 τρικ για να τον κάνεις να σου πει την αλήθεια.

1# Περίμενε να θίξεις το θέμα όταν είστε μόνοι

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι απίθανο ένας ψεύτης να ομολογήσει μπροστά σε ένα σωρό από άλλα άτομα. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να σας λέει ψέματα, κανονίστε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του και συζητήστε το θέμα ιδιωτικά. Αυτό δίνει στο άτομο έναν άνετο χώρο για να πει την αλήθεια, καθώς θα αισθανθεί ότι δεν θα κρεμαστεί… στα μανταλάκια, με πολλούς ανθρώπους να ακούνε.

2# Μίλησε του με απαλό τόνο φωνής

Αυτό μπορεί να κάνει το άτομο να νιώσει πιο άνετα και να πει την αλήθεια. Επιβραδύνετε την ομιλία σας και πείτε τα λόγια σας με ήρεμο τρόπο. Αποφύγετε να φωνάζετε ή να χρησιμοποιείτε επιθετικό τόνο φωνής. Αυτό μπορεί να τους κάνει να αμυνθούν και θα είναι λιγότερο πιθανό να πουν την αλήθεια. Η υιοθέτηση ενός πιο ωραίου τόνου μπορεί να κάνει το άτομο να πιστέψει ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του παρά να το κατηγορήσετε ότι έκανε κάτι λάθος.

3# Ρώτησε τον για το τι συνέβη με διαφορετικούς τρόπους

Αν συνεχίσουν να σου δίνουν την ίδια απάντηση, μπορεί να λένε ψέματα. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν λένε ψέματα αλλά νιώθετε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, δοκιμάστε να επαναλάβετε την ερώτησή σας με διάφορους τρόπους. Είναι πιθανό το άτομο να λέει ψέματα αν δεν αλλάξει τη διατύπωση της απάντησής του. Η επανάληψη της ερώτησης μπορεί επίσης να τους κάνει να νιώθουν άβολα και ενδεχομένως να ομολογήσουν.

4# Υποβάθμισε το ψέμα που λέει

Κάντε τους να πιστεύουν ότι αυτό που έκαναν δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα. Χρησιμοποιήστε δηλώσεις που ελαχιστοποιούν τη σοβαρότητα του ψεύδους τους καθώς και τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν αν πουν την αλήθεια. Οι άνθρωποι που λένε ψέματα συχνά φοβούνται τις επιπτώσεις των πράξεών τους, γεγονός που τους κάνει λιγότερο πιθανό να μιλήσουν ανοιχτά.

5# Η τεχνική της σιωπής

Εχουμε μιλήσει για αυτή την τεχνική. Πολλοί ειδικοί στις διαπραγματεύσεις, εξηγούν ότι υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για να εκμαιεύουμε πληροφορίες από τους γύρω μας χωρίς καν να αρθρώσουμε λέξη. Και κυριολεκτούμε. Ο λόγος για την «τεχνική της σιωπής». Εάν κάποιος σου δώσει μια μη ικανοποιητική απάντηση, μείνε σιωπηλός κοιτώντας τον στα μάτια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα νιώσουν πίεση με αυτό και θα συνεχίσουν να μιλάνε αποκαλύπτοντας συνήθως περισσότερα.

Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία λειτουργούμε πολύ οργανωμένα ελαχιστοποιώντας τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Ο συνομιλητής μας θέλοντας να αποφύγει την αμηχανία της σιωπής γίνεται πολύ πιο ομιλητικός, κάτι που έχει ως πιθανό αποτέλεσμα να μας αποκαλύψει τα πράγματα που θέλουμε.

6# Απόφυγε να τον κατηγορήσεις ευθέως

Όταν κάποιος νιώθει ότι θα κριθεί, γίνεται πιο απρόθυμος να μιλήσει ανοιχτά. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να τους πούμε ότι λένε ψέματα (ειδικά αν ξέρετε την πραγματική αλήθεια), αποφύγετε να τους κατηγορήσετε ευθέως. Το να στήσεις στον τοίχο έναν ψεύτη μπορεί να τον κάνει να ρίξει το φταίξιμο σε σένα, να ξεσπάσει ή να αμυνθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =