αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Σκουπιδιάρικο» του διαστήματος αναλαμβάνει να καθαρίσει τον χώρο περιμετρικά της Γης

«Σκουπιδιάρικο» του διαστήματος αναλαμβάνει να καθαρίσει τον χώρο περιμετρικά της Γης

Λύση στο πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών ευελπιστεί να δώσει μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από την Ιαπωνία.

Η εν λόγω συσκευή, ονόματι Κουνοτόρι, φέρει δίχτυ μήκους 700 μέτρων, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και χάλυβα, το οποίο θα “μαζεύει” τα συντρίμμια που θα βρίσκονται στην πορεία του, δίνοντας έτσι “ανάσα” στο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρομαγνητική δύναμη του διχτυού θα παράγει αρκετή ενέργεια για να αλλάζει την τροχιά των αντικειμένων, ωθώντας τα προς την ατμόσφαιρα, όπου θα αναφλέγονται.

Για την κατασκευή του διχτυού μάλιστα, η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας συνεργάστηκε με εταιρία που ειδικεύεται στο αλιευτικό δίχτυ, όπως αναφέρει το BBC.

Εκτιμάται ότι σε τροχιά γύρω από τη Γη βρίσκονται περισσότερα από 100 εκατ. διαστημικά σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού παλιών δορυφόρων, εργαλείων και κομματιών πυραύλων.

Σύμφωνα με το News247.gr, πολλά από αυτά κινούνται με ταχύτητα που φτάνει τα 28.000 χλμ/ω γύρω από τη Γη και μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν ατυχήματα και βλάβες στο παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Πρόκειται για “σκουπίδια” που έχουν συσσωρευτεί στο διάστημα τα τελευταία 50 και πλέον έτη, προερχόμενα από την ανθρώπινη εξερεύνηση.

Το διαστημικό αυτό “σκουπιδιάρικο” είναι η τελευταία ιδέα, σε μια σειρά προτάσεων που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένου του “καμακώματος” και της “σκούπας”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =