αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣκοπεύεις να ψάξεις για νέα δουλειά το 2018; Εδώ είναι οι 2 στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσεις

Σκοπεύεις να ψάξεις για νέα δουλειά το 2018; Εδώ είναι οι 2 στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσεις

Ένα έτος ολοκληρώνεται, ένα άλλο ξεκινά. Και είναι η περίοδος που πολλοί άνθρωποι κάνουν τα επαγγελματικά πλάνα τους. Είναι η στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι αποφασίζουν να καταστρώσουν τα πλάνα τους, έτσι ώστε με την έναρξη του νέου έτους να αναζητήσουν μια νέα θέση εργασίας. Αν δεν είναι ικανοποιημένοι σε αυτή που βρίσκονται τώρα. Στην Ελλάδα βέβαια, μπορεί να μην έχεις καμιά θέση αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, η αρχή του χρόνου είναι μια καλή περίοδος για να αναζητήσεις εργασία, αφού και οι εταιρίες κάνουν τα νέα σχέδια τους.

Είναι σημαντικό βέβαια, όχι μόνο να βρεις απλά μια θέση εργασίας. Αλλά να βρεις αυτή που σου ταιριάζει και θα σου προσφέρει το επόμενο μεγάλο βήμα στην επαγγελματική διαδρομή σου. Το inc.com, παραθέτει τις 2 στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσεις, για να βρεις την δουλειά που τόσο θες.

1- Οι ανθρώπινες σχέσεις κάνουν τη διαφορά

Υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό από ένα καλό βιογραφικό ή από τον γρήγορο εντοπισμό των αγγελιών. Είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που έχεις, με ανθρώπους της αγοράς. Το δίκτυο, για το οποίο έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, μπορεί να κάνει την διαφορά. Ναι, είναι πιθανό να περάσεις από διαδικασία συνέντευξης, ακόμα κι αν αποτελείς «εισήγηση» κάποιου ανθρώπου. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να πας σε μια εταιρία όπου κάποιος/οι γνωρίζουν εσένα και την δουλειά σου, και εντελώς διαφορετικό να πας ως ένας υποψήφιος που έχει στείλει απλά ένα βιογραφικό. Επίσης, μην ξεχνάς ότι παρόμοια πτυχία και προϋπηρεσία με εσένα, μπορεί να έχουν άλλοι. Όμως οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να σε ξεχωρίσουν από τη μάζα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα έχεις και τη δυνατότητα να μαθαίνεις για ανοιχτές θέσεις, πριν αυτές δημοσιευτούν.

2- Δεν σε επιλέγουν μόνο αυτοί. Τους επιλέγεις και εσύ

Ένα από τα πράγματα που συνήθως ξεχνάμε σε μια job interview, είναι ότι και οι δύο πλευρές αξιολογούνται. Φυσικά, η εταιρία θα αποφασίσει πρώτα για το αν σε θέλει. Στη συνέχεια όμως και εσύ θα λάβεις μια σημαντική απόφαση. Θα αποφασίσεις αν τους θέλεις. Μερικές φορές η γοητεία μιας νέας θέσης, ένας καλός τίτλο εργασίας ή η αμοιβή, μας «τυφλώνουν» και δεν βλέπουμε τα αρνητικά μιας εταιρίας ή των στελεχών της. Σε μια συνέντευξη για δουλειά, πρέπει να αξιολογείς και εσύ την εταιρία. Έστω κι αν δεν το κάνεις φωναχτά. Στο τέλος, λάβε σοβαρά όλα τα δεδομένα, και αποφάσισε αν θα πεις το «ναι» από την μεριά σου. Μόνο έτσι, θα επιλέξεις μια πραγματικά καλή θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 9 =