αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέψου σαν πλούσιος: 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά τέτοιοι άνθρωποι

Σκέψου σαν πλούσιος: 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά τέτοιοι άνθρωποι

Σύμφωνα με τον Τ. Harv Eker, συγγραφέα του βιβλίου «Σκέψου σαν πλούσιος», το οποίο είναι Νο1 best seller των New York Times και της Wall Street Journal, οι πλούσιοι έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Και έτσι ξεχωρίζουν από το πλήθος.

«Οι σκέψεις οδηγούν σε συναισθήματα. Τα συναισθήματα οδηγούν σε δράσεις. Οι δράσεις οδηγούν σε αποτελέσματα», εξηγεί.

Εδώ είναι 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι πλούσιοι, σύμφωνα με τον συγγραφέα.

1. Οι πλούσιοι πιστεύουν «Εγώ είμαι ο δημιουργός της ζωής μου»

Όπως αναφέρει ο Eker, μεταξύ άλλων, «συνήθως οι φτωχοί είναι εκείνοι που ξοδεύουν μία περιουσία, παίζοντας λότο», διότι «πιστεύουν ότι ο πλουτισμός τους θα προέλθει από κάποιον που θα επιλέξει τον αριθμό τους μέσα από την κληρωτίδα», και όχι από τις δικές τους δράσεις. Επιπλέον υποστηρίζει, ότι οι φτωχοί θεωρούν πως είναι τα θύματα της ζωής και συχνά επιρρίπτουν τις ευθύνες στους άλλους, λένε δικαιολογίες και παραπονιούνται.

2. Οι πλούσιοι δεσμεύονται να είναι πλούσιοι, οι φτωχοί… θέλουν να είναι πλούσιοι

«Αν δεν είστε πλήρως, ολοκληρωτικά και πραγματικά δεσμευμένοι στη δημιουργία πλούτου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρετε», τονίζει ο συγγραφέας.

3. Οι πλούσιοι επικεντρώνονται στις ευκαιρίες, οι φτωχοί στα εμπόδια

Το μυαλό των φτωχών μονίμως ψάχνει τι είναι λάθος και τι μπορεί να πάει στραβά, ενώ οι πλούσιοι σκέφτονται ότι η επένδυσή τους «θα αποδώσει, γιατί θα φροντίσω να αποδώσει».

4. Οι πλούσιοι συναναστρέφονται θετικούς ή επιτυχημένους ανθρώπους

Αντί να κοροϊδεύετε τους πλούσιους, κάντε τους πρότυπά σας. Αντί να τους αποφεύγετε, γνωρίστε τους και αντί να τους θεωρείτε ξεχωριστούς, σκεφτείτε ότι είστε και εσείς ικανοί να τα καταφέρετε.

5. Οι πλούσιοι επιλέγουν να αμείβονται βάσει έργου, ενώ οι φτωχοί μέσω χρόνου

Ο συγγραφέας θεωρεί πως με το να λαμβάνει κανείς ένα μηνιαίο μισθό, να πληρώνεται δηλαδή για τον χρόνο που αφιερώνει σε κάτι, βάζει ταβάνι στο εισόδημά του.

6. Οι πλούσιοι εστιάζουν στην καθαρή τους περιουσία, ενώ οι φτωχοί στο εισόδημα από την εργασία τους

Οι τέσσερις παράμετροι της καθαρής περιουσίας, είναι το εισόδημα, οι αποταμιεύσεις, οι επενδύσεις και οι… περικοπές. «Οι φτωχοί και οι μεσοαστοί πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος να πλουτίσουν είναι να βγάλουν πολλά χρήματα», όμως όσα περισσότερα βγάζει κάποιος, τόσο περισσότερα πράγματα θεωρεί πως χρειάζεται και τόσο περισσότερα ξοδεύει.

7. Οι πλούσιοι δρουν παρά τον φόβο

Ο Eker λέει χαρακτηριστικά πως «αν είσαι πρόθυμος να κάνεις μονάχα τα εύκολα, η ζωή θα είναι δύσκολη. Αλλά αν είσαι πρόθυμος να κάνεις τα δύσκολα, η ζωή θα είναι εύκολη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =