αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σκέψου σαν έφηβος»: 5 συμβουλές για να χτίσεις μια σπουδαία επιχείρηση

«Σκέψου σαν έφηβος»: 5 συμβουλές για να χτίσεις μια σπουδαία επιχείρηση

Το έχουμε ξανά πει: Δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Ειδικά στο πεδίο της καινοτομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ γρήγορα.

Τώρα θα δούμε όμως πως μπορείς να τα καταφέρεις. Ακολουθούν 5 συγκεκριμένες συμβουλές, για να χτίσεις μια σπουδαία επιχείρηση. Και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα.

1- Σκέψου σαν έφηβος: Οι έφηβοι στην εποχή μας ανταποκρίνονται γρήγορα στις καταστάσεις. Έχουν μεγαλώσει στον «on-demand world». Ψάχνουν το οτιδήποτε online. Εκεί ακριβώς πρέπει να στηριχτείς. Να στήσεις μια επιχείρηση που θα εφαρμόζει την «άμεση μάθηση» και τις «γρήγορες λύσεις». Οι έφηβοι επίσης είναι κοινωνικοί. Πρέπει να είστε έτοιμοι να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, είτε σε events, είτε στα social media.

2- Μάθετε πράγματα στην πορεία: Ακόμα κι αν έχεις καλές σπουδές, τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία που παίρνεις κατά την διάρκεια του επιχειρηματικού ταξιδιού. Θα κάνεις λάθη, θα προσλάβεις λάθος ανθρώπους, θα προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μόνος και ίσως αποτύχεις. Όσο πιο γρήγορα μάθετε από τα λάθη σας, τόσο καλύτερα θα πορευτείτε στην συνέχεια.

3- Για να εστιάσεις στους πελάτες, πρέπει πρώτα να εστιάσεις στους εργαζομένους: Ζούμε σε έναν κόσμο πελατο-κεντρικό. Πολλοί επιχειρηματίες ξεχνούν ότι για να είναι χαρούμενοι οι πελάτες, πρέπει πρώτα να είναι χαρούμενοι οι εργαζόμενοι τς εταιρίας. Μη παραμελείς τους εργαζομένους σου, να έχεις καλή συμπεριφορά απέναντι τους και να ακούς τα αιτήματα τους.

4- Μεγάλη διαφάνεια: Πρέπει να είσαι διαφανής και ειλικρινής προς την ομάδα. Αν δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, συζήτησε το με τους συνεργάτες σου. Δεν έχει νόημα να καλύπτεις μια κατάσταση και μια ημέρα οι εργαζόμενοι να δουν κλειδωμένο το γραφείο. Επίσης, με τη συζήτηση μπορεί αν βρεθεί μια λύση που δεν είχες σκεφτεί.

5- Μην είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου: Στις δύσκολες στιγμές, θεωρούμε ανόητο τον εαυτό μας. Όλοι σκοντάφτουν και πέφτουν. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σε αποσπάσει από την οικοδόμηση ενός καλού προϊόντος. Μάθε να χαμογελάς και να προχωράς παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 2 =