
Ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το περίφημο MIT, δημιούργησαν ένα τετράποδο ρομπότ που χαρακτηρίζεται ως το τσιτάχ των ρομπότ αφού είναι το ταχύτερο τετράποδο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.
Το ρομπότ μπορεί να τρέχει με ταχύτητα περίπου 15χλμ./ώρα και μάλιστα σε διάφορα τερέν. Μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του να τρέχει χωρίς να χάνει την σταθερότητα του ακόμη και πάνω σε παγωμένες επιφάνειες ενώ επίσης μπορεί να κινείται σταθερά και γρήγορα κινούμενο σε διαφορετικές επιφάνειες π.χ από γρασίδι σε χώμα ή σε ανώμαλο έδαφος.

Το ρομποτικό τσιτάχ έμαθε μόνο του να πώς να κινείται γρήγορα και χωρίς προβλήματα σε κάθε επιφάνεια μέσω της ίδιας διαδικασίας που μαθαίνει και ο άνθρωπος δηλαδή μέσω δοκιμής και λάθους.
Πως θα σου φαινόταν να ε κυνηγάει αυτό;