αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣκέψεις για υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού από το Φάληρο ως τον Πειραιά

Σκέψεις για υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού από το Φάληρο ως τον Πειραιά

Ξανά στην επιφάνεια το θέμα της αναβάθμισης της γραμμής 1 από το Φάληρο έως τον Πειραιά, σε πιθανό συνδυασμό και με το έργο της υπογειοποίησης του τμήματος αυτού, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις. Αυτό είπε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ Γιώργος Θωμόπουλος.

Για το θέμα της ανακατασκευής του τροχαίου υλικού, δηλαδή των συρμών της Γραμμής 1, σημειώνει: για τους συρμούς, αρκετοί είναι παλαιοί και έχουν διανύσει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής τους που είναι περίπου 30 χρόνια. Αυτήν την περίοδο εξετάζεται στοχευμένη αναβάθμιση υποσυστημάτων των συρμών που έχουν εξαντλήσει το όριο της ζωής τους, με τρόπο ώστε αυτός να παραταθεί για τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία της ΣΤΑΣΥ στην κατεύθυνση της αξιοποίησης -και όχι της αντικατάστασης- των συρμών, ενέργεια που θα προσφέρει γενικότερα και στην ανάπτυξη και της εθνικής οικονομίας, δεδομένου ότι όλες οι εργασίες θα γίνουν στην Ελλάδα. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου”.

Για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιβάτες στους σταθμούς του Μετρό για την έκδοση εισιτηρίων εξήγγειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα την αναβάθμιση των παλιών αυτόματων μηχανημάτων. Όπως χαρακτηριστικά είπε: Σημαντική μείωση στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα επιφέρει και η αναβάθμιση των προηγούμενων εκδοτικών μηχανημάτων του Μετρό που στο άμεσο επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν (ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές διαλειτουργικότητας που έχουν στεφτεί με επιτυχία).

Σε κάθε περίπτωση οριστικό τέλος στις ουρές θα μπει όταν μπορέσουμε να εξοικειωθούμε πλήρως εμείς αλλά και οι επιβάτες μας με την εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πηγή: ypodomes.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =