αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Αν βλέπεις αυτά τα 4 πράγματα ίσως είναι καλύτερο να παραμείνεις

Σκέφτεσαι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Αν βλέπεις αυτά τα 4 πράγματα ίσως είναι καλύτερο να παραμείνεις

Στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης» πολλοί άνθρωποι αφήνουν την δουλειά τους για να αναζητήσουν μία καλύτερη επαγγελματική στέγη. Ο covid να έχει αλλάξει το τοπίο στον χώρο της εργασίας. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι επανεξετάζουν τις επιλογές και τις προτεραιότητες τους. Και στην συνέχεια αρκετοί προχωρούν στην «μεγάλη έξοδο» και την αναζήτηση μίας καλύτερης επαγγελματικής ευκαιρίας.

Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ακολουθήσετε την τακτική της παραίτησης και να ψάξετε για καλύτερες ευκαιρίες εκεί έξω, εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους ίσως είναι καλύτερο να παραμείνεις στην τρέχουσα θέση σου. Βλέπεις κάτι από αυτά στην δική σου περίπτωση;

Υπάρχουν πιθανότητες προαγωγής

Το να παραμένετε στην τρέχουσα δουλειά σας, δεν σημαίνει ότι δεν θα είστε σε θέση να εξελιχθείτε επαγγελματικά. Καθώς άλλοι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τον Oργανισμό σας, θα υπάρχει αυξημένος αριθμός διαθέσιμων ευκαιριών προαγωγής. Με λιγότερους συναδέλφους να ανταγωνιστείτε, θα μπορούσατε να πετύχετε μια προαγωγή και να αναλάβετε έναν ανώτερο ρόλο στον Οργανισμό σας, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσατε αλλού. Μπορείτε έτσι να αποκτήσετε καλύτερο μισθό και περισσότερες αρμοδιότητες, με μηδενικό ρίσκο.

Ισως να μετακινηθείς σε άλλο τμήμα

Εάν δεν θέλετε να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας αλλά θέλετε να ανεβείτε στην καριέρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να μετακομίσετε σε μια νέα ομάδα ή project. Με τα γραφεία να αδειάζουν και τους χώρους εργασίας να αναγκάζονται να αναδιοργανωθούν, είναι η ιδανική στιγμή για να προτείνετε μια αλλαγή τμήματος ή να ζητήσετε να μετακινηθείτε σε άλλη ομάδα ή έργο. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε μια εσωτερική αλλαγή σταδιοδρομίας, καθώς ο εργοδότης σας πιθανότατα θα είναι ευγνώμων που παραμείνατε στην εταιρία. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο πιθανό να εγκρίνει ένα αίτημα για αλλαγή τμήματος ή να μπεις σε ένα πιο ανώτερο έργο. Μπορεί επίσης να εκτιμήσει την πρωτοβουλία σας και να καταλήξετε με αύξηση μισθού ή επιπλέον προνόμια.

Κάποιοι συνάδελφοι που αντιπαθείς αποφάσισαν να φύγουν

Πολλοί επαγγελματίες αναφέρουν τους δύσκολους συναδέλφους ως τον κύριο λόγο που κάνουν τον χώρο εργασίας τους «τοξικό». Έτσι, η μαζική φυγή από τα γραφεία μπορεί να μην είναι πάντα κακό. Με τους δύσκολους ή συγκρουσιακούς συναδέλφους εκτός, μπορεί να αρχίσετε να απολαμβάνετε τη δουλειά σας πολύ περισσότερο και να περνάτε καλύτερα στο γραφείο. Όταν οι συνάδελφοι που δεν συμπαθείς δεν είναι πλέον παρόντες, θα κάνει επίσης πιο εύκολο να μιλήσεις και να σε ακούσουν κατά τη διάρκεια των meetings. Μπορεί επίσης να είστε πιο πρόθυμοι να εμπλακείτε στην κοινωνική πλευρά των πραγμάτων, κάτι που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τους υπόλοιπους συναδέλφους σας.

Η άποψη σου ακούγεται περισσότερο

Αν τώρα εργάζεστε σε μια μικρότερη ομάδα, η γνώμη σας φυσικά θα έχει μεγαλύτερο βάρος. Όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο να σας ακουστούν, αλλά εάν έχετε νέες ιδέες ή θέλετε να προσφέρετε προτάσεις, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν όταν εργάζεστε σε μικρότερη ομάδα.

Επίσης, είναι η κατάλληλη στιγμή για να προτείνετε παραγωγικές αλλαγές στο χώρο εργασίας. Εάν το αφεντικό σας πιστεύει ότι υπάρχει η πιθανότητα να παραιτηθείτε, είναι πιο πιθανό να ακούσει τις ιδέες σας για να σας κρατήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =