αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να κάνεις αλλαγή καριέρας; Εδώ είναι 6 πράγματα που δεν θέλεις να ακούσεις (αλλά πρέπει)

Σκέφτεσαι να κάνεις αλλαγή καριέρας; Εδώ είναι 6 πράγματα που δεν θέλεις να ακούσεις (αλλά πρέπει)

Έχεις κάνει μια επαγγελματική διαδρομή, αλλά τελικά κατέληξες στο εξής συμπέρασμα: Η καριέρα που επέλεξες δεν σε ικανοποιεί. Είτε σε οικονομικό επίπεδο, είτε σε ψυχολογικό. Δεν είναι αυτό που σου αρέσει πραγματικά να κάνεις και δεν ξυπνάς το πρωί με όρεξη για να πας στην δουλειά. Κάπου εκεί, αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν το μεγάλο pivot. Και να αλλάξουν καριέρα στα μισά του δρόμου.

Μια κίνηση τολμηρή, που μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις. Αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολη. Μια αλλαγή καριέρας θα σε φέρει μπροστά σε αρκετές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Το αμερικανικό Glassdoor έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Με 6 πράγματα που δεν θέλεις να ακούσεις, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσουν στον δύσκολο αυτό δρόμο.

1# Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ότι νομίζεις. Όπως είπαμε μια αλλαγή καριέρας δεν είναι εύκολη. Και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ότι νομίζεις, μέχρι να φτάσεις στην επιτυχία στην νέα δουλειά σου. Πιθανότατα θα χρειαστεί να μάθεις και κάποια νέα skills.

2# To timing έχει να κάνει με την δουλειά που έχεις. Και αυτή που θες να αποκτήσεις. Πριν κάνεις την μεγάλη αλλαγή, δες τις προοπτικές που υπάρχουν στην καριέρα που ήδη έχεις, και ποιες επιλογές υπάρχουν στην καριέρα που θέλεις να ξεκινήσεις. Ποια είναι τα δεδομένα στην παρούσα φάση και πως φαίνεται το μέλλον μπροστά.

3# Η ηλικία μετράει. Οκ, μπορεί να είσαι πάνω από 45 ετών και να θέλεις να κάνεις μια αλλαγή καριέρας. Αλλά πόσο εύκολο είναι να σε εμπιστευτεί κάποιος, όταν μέχρι τώρα έκανες κάτι εντελώς διαφορετικό; Αναζήτησε εταιρίες στις οποίες υπάρχουν εργαζόμενοι από όλες τις ηλικίες, μην γράφεις ημερομηνίες αποφοίτησης από σχολές στο βιογραφικό σου, και επίσης είναι καλύτερο να αναφέρεις μόνο τις χρονολικά τελευταίες θέσεις εργασίας που έχεις περάσει.

4# Πρέπει να ξέρεις να κάνεις την δουλειά. Είναι αλήθεια. Σχεδόν κανείς δεν θα σε προσλάβει αν δεν ξέρεις να κάνεις τη δουλειά. Εδώ έχεις δύο επιλογές: ‘Η να ακολουθήσεις ένα επαγγελματικό μονοπάτι στο οποίο έχεις ήδη τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται ή να εξετάσεις τι νέο πρέπει να μάθεις και να το μάθεις. Αλλά σε καμία περίπτωση μην πας… απροετοίμαστος.

5# Η απόκτηση πτυχίου δεν σου εξασφαλίζει μια δουλειά. Αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν καριέρα, σκέφτονται την απόκτηση ενός πτυχίου κατευθείαν. Αυτός είναι ένας χρονοβόρος και συχνά ακριβός δρόμος. Δεν είναι απαραίτητα λάθος. Αρκεί αν επιλέξεις να ξανά κάτσεις στα θρανία, να ξέρεις γιατί ακριβώς το κάνεις. Για παράδειγμα, σε κάποιο επάγγελμα μπορεί να είναι αναγκαστικό το πτυχίο.

6# Δες την διαδικασία. Και απόλαυσε την. Μπορεί να κρατήσει από λίγους μήνες μέχρι μερικά χρόνια. Αλλά μην κοιτάς μόνο τον τελικό προορισμό. Δες όλη την διαδρομή και γιόρτασε τις νίκες σου. Αν έχεις κάνει την σωστή επιλογή για εσένα, σύντομα θα αισθάνεσαι πολύ καλύτερα μέσα στο νέο μονοπάτι σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − six =