αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣκάφη αναψυχής βγαίνουν σε δημοπρασία και οι τιμές ξεκινούν από τα μόλις 500 ευρώ (Λίστα)

Σκάφη αναψυχής βγαίνουν σε δημοπρασία και οι τιμές ξεκινούν από τα μόλις 500 ευρώ (Λίστα)

Εκατοντάδες σκάφη αναψυχής, μεταξύ των οποίων βάρκες, φουσκωτά, cigarette, ιστοπλοϊκά αλλά και θαλαμηγοί, θα δημοπρατήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στην αποθήκη στη Μαγουλέζα μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, το Τελωνείο Πατρών, Λάρισας και Κω.

Η επίσκεψη των δημοπρατούμενων πλωτών επιτρέπεται έως και τις 7 Οκτωβρίου κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες πλωτών είναι 20% της καθορισμένης τιμής εκκίνησης.

Στις τιμές εκποίησης των πλωτών δεν συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογών Φ.Π.Α 24%.

Με την ολοκλήρωση της πλειοδοσίας κάθε πλωτού, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας.

Η πληρωμή της προκαταβολής 20% καταβάλλεται με τραπεζική επιταγή ή με χρήση κάρτας πληρωμής.

Οι προσφορές για να γίνουν δεκτές, πρέπει:

α) για υλικά, πλωτά και εναέρια μέσα αξίας μέχρι 300€, να διαφέρουν η μία από την άλλη κατά το ποσό των 10€.

β) για υλικά, πλωτά και εναέρια μέσα αξίας άνω των 300€ και μέχρι 3.000€, να διαφέρουν η μία από την άλλη κατά το ποσό των 20€.

γ) Για υλικά, πλωτά και εναέρια μέσα αξίας άνω των 3.000€, να διαφέρουν η μία από την άλλη κατά το ποσό των 50€.

Η επιτροπή, κατά το χρόνο δημοπράτησης, μπορεί κατά την κρίση της να αναπροσαρμόσει σε οποιοδήποτε στάδιο το εύρος της προσφοράς.

Ο διακανονισμός του υπολοίπου 80% της τιμής πλειοδοσίας, γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας.

Δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις παρατάσεων διακανονισμού.

Η παραλαβή των Πωληθέντων Πλωτών γίνεται αποκλειστικά με μεταφορικά μέσα των αγοραστών. Επίσης οι αγοραστές οφείλουν να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι κατά την αποκομιδή και περαιτέρω διαχείριση των υλικών (ΠΛΩΤΑ) θα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα προς ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του εδάφους και των επιφανειακών και υπογείων υδάτων όπως και του αέρα από διαφυγή τυχόν επικινδύνων αερίων.

Το πρώτο σκάφος της δημοπρασίας αφορά σε ένα πολυεστερικό σκάφος με μήκος 8,8 μέτρα το οποίο φέρει εσωλέμβιο κινητήρα μάρκας Toyota και είναι μη κοινοτικό. Η τιμή εκκίνησή του έχει οριστεί σε μόλις 2.200 ευρώ. 

Το δεύτερο σκάφος της δημοπρασίας αφορά σε μια θαλαμηγό με μήκος 18,5 μέτρων και πλάτους 4,8 μέτρα η οποία φέρει δύο κινητήρες μάρκας General Motors αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό και έχει τιμή εκκίνησης 6.000 ευρώ.

ένα πολυεστερικό σκάφος με μήκος 4,8 μέτρα και πλάτος 2,1 μέτρα το οποίο φέρει κινητήρα έσω-έξω μάρκας Mercury απόδοσης 175 ίππων δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 2.000 ευρώ. Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό…

Ένα φουσκωτό Joker με μήκος 3,7 μέτρα με εξωλέμβιο κινητήρα Tohatsu 50 ίππων εκποιείται στο τελωνείο Κω με τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Επίσης ένα άλλο φουσκωτό με εξωλέμβιο κινητήρα Mariner με ιπποδύναμη 60 ίππων εκποιείται έναντι 1.200 ευρώ. Επίσης σκάφος μη Κοινοτικό.

Ένα πολυεστερικό σκάφος μάρκας Larson με μήκος 6,2 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα εκποιείται στο τελωνείο Κω με τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ. Το σκάφος φέρει εξωλέμβιο κινητήρας Yamaha V6 με 175 ίππους και είναι μη Κοινοτικό.

To φουσκωτό της Northstar έχει τιμή εκκίνησης μόλις 500 ευρώ και φέρει εξωλέμβιο κινητήρα Yamaha 50 ίππων. Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό.

Ένα πολυεστερικό σκάφος με αναγραφόμενα στοιχεία «Tsunami-1» σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών καταναλωτών εξαιτίας της μεγάλης ιπποδύναμης του κινητήρα αλλά και του μεγέθους του. Ειδικότερα το σκάφος έχει μήκος 6 μέτρα, πλάτος 2,2 μέτρα και εξωλέμβιο κινητήρα Yamaha Vx 250 ίππων. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2.500 ευρώ και το σκάφος είναι μη Κοινοτικό.

Ένα πολυεστερικό σκάφος με μήκος 7,6 μέτρα, πλάτος 2,2 μέτρα και εξωλέμβιο κινητήρα Evinrude 150 ίππων αναμένεται να έχει επίσης μεγάλη ζήτηση εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης που έχει οριστεί σε μόλις 900 ευρώ. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Για όσους αναζητούν ένα γρήγορο πολυεστερικό σκάφος με μήκος 8 μέτρων και εξωλέμβιο κινητήρα Johnson 225 ίππων καλό θα είναι να επισκεφθούν την δημοπρασία του πρώην ΟΔΔΥ καθώς ένα τέτοιο υπάρχει στη λίστα των δημοπρατούμενων σκαφών με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ. Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό.

Για τους λάτρεις των σκαφών τύπου Cigarette υπάρχει στη δημοπρασία ένα με μήκος 11,5 μέτρα, πλάτος 2,6 μέτρα το οποίο φέρει 3 εξωλέμβιους κινητήρες Mercury XS 250 ίππων έκαστος και τιμή εκκίνησης τις 25.000 ευρώ! Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Αν αναζητά κανείς κάποιος Jet Ski τότε το Kawasaki 1100 STX που υπάρχει στη λίστα δημοπρασίας μάλλον θα τον εντυπωσιάσει καθώς η τιμή εκκίνησής του έχει οριστεί σε μόλις 700 ευρώ! Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό.

Όλη η λίστα εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − three =