αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει «μάχη» μεταξύ iOS και Android- Ποια θα είναι η τεχνολογική πραγματικότητα

Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει «μάχη» μεταξύ iOS και Android- Ποια θα είναι η τεχνολογική πραγματικότητα

Όσον αφορά στα mobile OS, η μάχη παίζεται μεταξύ Apple και Google, με τα Android και iOS. Ονόματα όπως Microsoft, BlackBerry και άλλοι, είναι εκτός συναγωνισμού μιας και έχουν πολύ μικρά ποσοστά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CCS Insight η μάχη μεταξύ Android και iOS μέσα σε μια δεκαετία δεν θα έχει πλέον μεγάλη σημασία. Αυτό όμως δεν θα γίνει επειδή θα έρθει κάποιο τρίτο όνομα, όπως για παράδειγμα η Cyanogen, που είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει το τρίτο mobile OS.

Ο λόγος που η CCS θεωρεί πως η μάχη του smartphone OS δεν θα έχει σημασία, είναι ότι η αγορά αλλάζει τόσο γρήγορα που πλατφόρμες όπως Android, iOS, Cyanogen OS, δεν θα είναι πλέον βιώσιμες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σημερινή «μάχη» θα έχει μεταφερθεί σε επίπεδο ψηφιακών βοηθών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει, σε δέκα χρόνια από τώρα «μπορεί να μην μιλάμε για Android ή iOS, αλλά για Google Assistant και Siri, ή Alexa, Bixby και Cortana.

Αναφερόμενη στο δίπολο Android και iOS, η CCS θεωρεί πως ένας από τους λόγους που απουσιάζει μια δυνατή τρίτη επιλογή είναι ότι οι κατασκευαστές smartphones φοβούνται να ρισκάρουν με μια λιγότερο γνωστή πλατφόρμα για τις ναυαρχίδες τους. Η προτίμησή τους είναι να πάνε σε μια «safe third-party» επιλογή όπως το Android.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 8 =