αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε τι τιμή είναι τώρα το Bitcoin μετά το φιάσκο με το ανταλλακτήριο FTX

Σε τι τιμή είναι τώρα το Bitcoin μετά το φιάσκο με το ανταλλακτήριο FTX

Εξακολουθούν να υποχωρούν τα κρυπτονομίσματα σήμερα Δευτέρα, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από τις 16.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια, καθώς συνεχίζουν να δημοσιεύονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο FTX.

Το Bitcoin χάνει 4,8%, στις 15.929 δολάρια, ενώ το Ether με πτώση 4,2%, βρίσκεται στα $1.201,92.

Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε για την crypto αυτοκρατορία του ο Sam Bankman σε δικαστήριο των ΗΠΑ. Η κήρυξη χρεοκοπίας αφορά το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.com, την αμερικανική πλατφόρμα συναλλαγών FTX US και την επενδυτική εταιρεία Alameda Research.

Βάσει του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, όταν μία εταιρεία υπάγεται στο άρθρο 11 παραμένει σε λειτουργία όσο προωθείται ένα δραστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με στόχο να αποπληρωθούν οι πιστωτές της.

Ο 30χρονος CEO παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο John J. Ray III, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η FTX αποκάλυψε το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε, αναφέροντας ότι έχει μία τρύπα 8 δισ. δολαρίων και άμεση ανάγκη για τουλάχιστον 4 δισ. δολάρια. Αρχικά η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της FTX, η Binance του Τσανγκπενγκ Ζάο, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να την εξαγοράσει και να τη σώσει. Ωστόσο πολύ σύντομα, ύστερα από έλεγχο των οικονομικών της, απέσυρε την προσφορά. Άλλος ενδιαφερόμενος δεν υπήρξε στον ορίζοντα και η πτώχευση ήταν αναπόφευκτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 14 =