αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε ποιους κλάδους οι δισεκατομμυριούχοι πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην πανδημία

Σε ποιους κλάδους οι δισεκατομμυριούχοι πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην πανδημία

Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2021, στον κόσμο υπάρχουν 2.755 δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι δημιούργησαν τις περιουσίες τους δραστηριοπούμενοι σε πλήθος ποικίλων επιχειρηματικών τομέων και βιομηχανιών.

Ωστόσο, διαχρονικά ορισμένοι κλάδοι υπερτερούν των άλλων όσον αφορά τις δυνατότητες που προσφέρουν. Για να γίνει κάποιος δισεκατομμυριούχος πρέπει να δραστηριοποιηθεί στα Οικονομικά και τις Επενδύσεις. Το 13% της λίστας του Forbes, δηλαδή οι 371 των δισεκατομμυριούχων, προέρχονται από αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, ήταν ο κορυφαίος τομέας των δισεκατομμυριούχων και την περασμένη χρονιά. Το πλήθος των δισεκατομμυριούχων που προέρχονται από τα Οικονομικά και τις Επενδύσεις αυξήθηκε κατά 50% από το 2020 και έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2019. Τα ονόματα των Warren Buffett, Carl Icahn και Ray Dalio δεσπόζουν, αλλά υπάρχει χώρος και για τους νεότερους, όπως τα αδέρφια Winklevoss και ο Jeff Yass.

Ο κλάδος των Βιομηχανικών Προϊόντων ήρθε τρίτος φέτος, με 331 συνολικά δισεκατομμυριούχους, εκ των οποίων οι 155 κατάγονται από την Κίνα. Η ασιατική χώρα καταλαμβάνει συνεχώς και περισσότερο χώρο στον συγκεκριμένο κλάδο ενώ, όσον αφορά την Ευρώπη, ο Βρετανός James Dyson και ο Γερμανός  Reinhold Wuerth είναι ψηλά στη λίστα. 

Παρά τις καραντίνες, η Μόδα και το Λιανικό Εμπόριο έφτασαν στην τέταρτη θέση, με 273 δισεκατομμυριούχους, ή το 10% της φετινής λίστας. Μερικά από τα πιο ιστορικά ονόματα της μόδας ξεχωρίζουν, όπως ο επικεφαλής της LVMH Bernard Arnault και οι αδελφοί Alain και Gerard Wertheimer, υπεύθυνοι του οίκου μόδας της Chanel. Ένας αξιοσημείωτος νεοεισερχόμενος: η Kim Kardashian West, της οποίας η σειρά ρουχισμού, τα καλλυντικά KKW Beauty και τα αρώματα τη βοήθησαν να εισέλθει στη φετινή λίστα.

Οι 10 αγορές με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

1. Χρηματοοικονομικά & Επενδύσεις

371 δισεκατομμυριούχοι – 13% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Warren Buffett (96 δισ. δολ.), πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, με συμμετοχή σε πάνω από 60 εταιρείες, όπως οι Duracell και Dairy Queen. 

2. Τεχνολογία

365 δισεκατομμυριούχοι – 13% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Jeff Bezos (177 δισ. δολ.), ιδρυτής του ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέχει επίσης την εφημερίδα Washington Post και την Blue Origin.

3. Βιομηχανικά Προϊόντα

331 δισεκατομμυριούχοι – 12% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο He Xiangjian (35 δισ. δολ.), ιδρυτής του κατασκευαστή συσκευών Midea Group. Ο όμιλος έχει πάνω από 200 θυγατρικές και διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Shenzhen.

4. Μόδα & Λιανεμπόριο

273 δισεκατομμυριούχοι – 10% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Bernard Arnault (150 δισ. δολ.), πρόεδρος και CEO της LVMH. Επιβλέπει πάνω 70 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Tiffany & Co. και Sephora.

5. Υγεία

221 δισεκατομμυριούχοι – 8% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Jiang Rensheng (24,4 δισ. δολ.), πρόεδρος της φαρμακευτικής Chongqing ZFSW Biological Products, γνωστής ως Zhifei. Η εταιρεία αναπτύσσει τα δικά της φάρμακα για τη φυματίωση. 

6. Τρόφιμα & Ποτά

219 δισεκατομμυριούχοι – 8% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Zhong Shanshan (68,9 δισ. δολ.), πρόεδρος της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Nongfu Spring. Επίσης, ελέγχει την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Πεκίνου Wantai Biological Pharmacy.

7. Ακίνητη Περιουσία

215 δισεκατομυριούχοι – 8% της λίστας

Πλουσιότερος: ΟLee Shau Kee (31,7 δισ. δολ.), συνιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Sun Hung Kai. Πριν από αυτό, ίδρυσε την Henderson Land Development το 1976, από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

8. Ποικίλες δραστηριότητες

188 δισεκατομμυριούχοι – 7% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Mukesh Ambani (84,5 δισ. δολ.), πρόεδρος της Reliance Industries. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε πετροχημικά, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και τηλεπικοινωνίες.

9. Ενέργεια

100 δισεκατομμυριούχοι – 4% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Robin Zeng (28,4  δισ. δολ.), ιδρυτής και πρόεδρος της Contemporary Amperex Technology (CATL) που δραστηριοποιείται στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι BMW, Volkswagen και Geely είναι ανάμεσα στους πελάτες του ομίλου. 

10. Ενημέρωση & Ψυχαγωγία

95 δισεκατομμυριούχοι – 3% της λίστας

Πλουσιότερος: Ο Michael Bloomberg (59 δισ. δολ.), συνιδρυτής του ομίλου ενημέρωσης για τα χρηματοοικονομικά Bloomberg LP. Ξόδεψε περίπου 1 δισ. δολ. από την προσωπική του περιουσία στην καμπάνια που στήριξε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 7 =