αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να βάζεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου

Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να βάζεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου

Είναι πιθανότατα ένα από τα ερωτήματα που έχεις στο μυαλό σου, όταν στήνεις το βιογραφικό σου: Πρέπει να βάλεις φωτογραφία ή όχι; Και είναι αλήθεια ότι εδώ δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση.

Καταρχήν είναι αυτονόητο πως αν επιλέξεις να βάλεις φωτογραφία, πρέπει να είναι 100% επαγγελματική. Ολόσωμες φωτογραφίες, από εξόδους, διακοπές, εξορμήσεις στη φύση ή πάρτι, είναι καλύτερα να τις αποφύγετε. Απέφυγε επίσης και το cropping που προσπαθείτε να κάνετε για να “κόψετε” τον φίλο ή φίλη σας που είναι δίπλα σας και σας έχει πάρει αγκαλιά. Αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο το αποτέλεσμα μάλλον θα δείχνει πολύ πρόχειρο.

Η φωτογραφία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις που μια αγγελία το ζητά. Και είναι επίσης απαραίτητη σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με συναναστροφή με πελάτες. Π.χ. πωλήσεις, γραμματειακή υποστήριξη, reception, εξυπηρέτηση πελατών, σερβιτόροι και άλλα.

Και που μπορείς να παραλείψεις τελικά την φωτογραφία; Σε επαγγέλματα που δεν υπάρχει άμεση επαφή με πελάτες και σε επαγγέλματα που το σώμα ή η εμφάνιση γενικότερα δεν αποτελεί «εργαλείο» δουλειάς- άρα η εικόνα δεν παίζει κανένα ρόλο. Για παράδειγμα, για μια θέση προγραμματιστή ή ηχολήπτη, η φωτογραφία στο βιογραφικό που θα στείλεις δεν είναι απαραίτητη. Μάλιστα, σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν συμπεριλάβεις φωτογραφία είναι πιθανό να κερδίσεις και κάποιους πόντους, αφού η άλλη πλευρά θα εστιάσει αποκλειστικά στα επαγγελματικά προσόντα σου, την προϋπηρεσία και τα πτυχία σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 15 =