αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ποιες περιοχές μπορείς να βρεις τώρα φθηνά εξοχικά

Σε ποιες περιοχές μπορείς να βρεις τώρα φθηνά εξοχικά

Οι μελλοντικές υπεραξίες των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα αλλά και οι χαμηλές τιμές τους σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, φαίνεται να αποτελούν ισχυρό «δέλεαρ» για τους ξένους, οι οποίοι «βολιδοσκοπούν» όλες τις περιοχές της χώρας. Την ώρα που και οι Έλληνες επιστρέφουν στην αγορά εξοχικής κατοικίας, αναζητώντας ωστόσο οικονομικότερες επιλογές.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του δείκτη Spitogatos, περιοχές όπως η Ραφήνα, η Αίγινα, η Νέα Μάκρη ή το Πόρτο Ράφτη προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για αγορά εξοχικής κατοικίας, καθώς από τη μία έχουν χαμηλές τιμές σε σχέση με άλλες παραθαλάσσιες τοποθεσίες και από την άλλη βρίσκονται κοντά στο Αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Φθηνά εξοχικά και εκτός Αττικής

Πόλος έλξης αποτελούν τόσο για τους ξένους όσο για τους Έλληνες η αγορά παραθαλάσσιων σπιτιών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από το ιστορικό Ναύπλιο με τη γραφική του αρχιτεκτονική και την επιβλητική Ακροναυπλία όπου οι τιμές ανέρχονται στα 2.045 ευρώ/τ.μ., μέχρι το Γαλαξίδι που τα σπίτια κοστίζουν 1.954 ευρώ/τ.μ. Μια ιδανική επιλογή αποτελεί και η Ναύπακτος όπου με το μεσαιωνικό της κάστρο και τις γραφικές ακτές διατηρεί τιμές ύψους 1.829 ευρώ/τ.μ.

Στην Καβάλα τα εξοχικά κοστίζουν στα 1.800 ευρώ/τ.μ., στην Κορώνη στα 1.709 ευρώ/τ.μ. με τα ενετικά της κάστρα, στο Ξυλόκαστρο στα 1.563 ευρώ/τ.μ. και στην Ακράτα στα 1.408 ευρώ/τ.μ. Στις Μηλιές στη Μαγνησία τα σπίτια φτάνουν τα 1.201 €/τ.μ.
και στη Ζαχάρω στην Ηλεία τα εξοχικά έχουν τιμές ευκαιρίες καθώς η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 955 ευρώ/τ.μ.

Το προφίλ των επενδυτών

Κατά κύριο λόγο, όσοι τοποθετούνται σήμερα σε εξοχικές κατοικίες, είναι επιχειρηματίες ηλικίας από 50 έως 65 ετών, που έχουν ως προτεραιότητα την ίδια χρήση. Επίσης, μια σημαντική αγοραστική ομάδα, αφορά νεότερους αγοραστές, ηλικίας από 35 έως 45 ετών, με υψηλά εισοδήματα, που προσβλέπουν όχι μόνο στην ίδια χρήση, αλλά επίσης την εκμετάλλευση για κάποιο χρονικό διάστημα και αργότερα και την μεταπώληση με αφορολόγητη υπεραξία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − three =