αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ποιες περιοχές μπορείς να βρεις σπίτια με τιμές κάτω των 50.000 ευρώ (Πίνακας)

Σε ποιες περιοχές μπορείς να βρεις σπίτια με τιμές κάτω των 50.000 ευρώ (Πίνακας)

Από μονοκατοικία στον Αγιο Δημήτριο μέχρι διαμέρισμα 7ου ορόφου στον Βύρωνα υπάρχουν ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση στην Αττική σε τιμές κάτω των 50.000 ευρώ. Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά κυμαίνονται σε μέγεθος από 30 τ.μ. έως 70 τ.μ. και χρήζουν είτε μερικής είτε ολικής ανακαίνισης καθώς έχουν κατασκευαστεί σε παλαιότερες δεκαετίες. Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που συγκέντρωσε από ιστοσελίδες αγγελιών το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates για λογαριασμό των «ΝΕΩΝ».

Τα συγκεκριμένα ακίνητα αποτελούν κατά κύριο λόγο επιλογή επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αναζητούν υψηλές αποδόσεις είτε μέσα από τη δραστηριοποίηση στον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης είτε μέσα από τη μεταπώληση σε υψηλότερη τιμή. Η ζήτηση επικεντρώνεται κυρίως σε Εξάρχεια, Παγκράτι, Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Νεάπολη καθώς και περιμετρικά στους νέους σταθμούς της γραμμής 4 του μετρό (Αλσος Βεΐκου – Γουδή). Πρόκειται για ένα έργο που έπειτα από πολλές καθυστερήσεις αναμένεται να ξεκινήσει, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής και την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα διευκολύνει και την πρόσβαση των πολιτών σε πολλά σημαντικά κτίρια και εγκαταστάσεις, όπως δικαστήρια, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ. Υπολογίζεται ότι με τη γραμμή 4 θα μετακινούνται συνολικά περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις με ΙΧ αναμένεται να μειωθούν κατά 60.000.

Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή του ακινήτου και την κατάστασή του. Στο κέντρο της Αθήνας, για παράδειγμα, η ζητούμενη τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 614 έως 839 ευρώ/τ.μ. για τα ακίνητα που χρήζουν ολικής ανακαίνισης και από 635 έως 847 ευρώ/τ.μ. για τα ακίνητα που χρήζουν μερικής ανακαίνισης.

Οι ζητούμενες τιμές εκτοξεύονται όταν πρόκειται για πλήρως ανακαινισμένα που έχουν εγγραφεί σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης: σε αυτή την περίπτωση κυμαίνονται από 1.500 έως 2.500 ευρώ/τ.μ. ανάλογα με την περιοχή και τον όροφο. Και αυτό γιατί οι προοπτικές της βραχυχρόνιας μίσθωσης παραμένουν θετικές στη μετά Covid-19 εποχή. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τη φετινή σεζόν μπορεί να ανακτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που κατεγράφησαν πέρυσι, αφού τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των προκρατήσεων είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/06/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-23-1024x692-1.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 6 =