αρχικηVIRALΣε ποια περιοχή της Ελλάδας έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία- Και τι γίνεται στην Ευρώπη (Χάρτης)

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία- Και τι γίνεται στην Ευρώπη (Χάρτης)

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές αυτές τις ημέρες. Αλλά σε ποια περιοχή έχει καταγραφεί άραγε η χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία;

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι στην Πτολεμαΐδα στις 27 Ιανουαρίου του 1963. Τότε το θερμόμετρο είχε δείξει -27,8 βαθμούς Κελσίου.

Η δεύτερη πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ιστορικά στην Ελλάδα και η πλέον χαμηλή της τρέχουσας δεκαετίας ήταν στην Φλώρινα (-25,1 βαθμοί Κελσίου) το βράδυ της 17ης προς 18η Ιανουαρίου του 2012.

Τι ισχύει όμως για την Ευρώπη συνολικά; Στον παρακάτω χάρτη θα δεις τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν υπάρξει σε κάθε χώρα. Τα σκήπτρα του ψύχους στην Ευρώπη κρατάει η Ρωσία με την χαμηλότερη θερμοκρασία να φθάνει στους -58,1 βαθμούς Κελσίου στις 31 Δεκεμβρίου του 1978. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή θερμοκρασία αφορά το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας καθώς η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο βόρειο ημισφαίριο είναι στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Σάκχα (σ.σ. Βόρεια της ανατολικής Κίνας) και ήταν -67,8 βαθμοί Κελσίου.

Να πούμε επίσης ότι υπάρχει μία χώρα που το θερμόμετρο δεν έχει δείξει ποτέ “υπό το μηδέν”. Πρόκειται για την Μάλτα όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι οι 1,4 βαθμοί Κελσίου.

Μπορείς να δεις τον χάρτη σε μεγάλη ανάλυση εδώ

https://i.redd.it/t7enkdlvsz6z.png
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =