αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε πλειστηριασμό βγαίνει ημιτελές οκταόροφο ακίνητο στον Πειραιά

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ημιτελές οκταόροφο ακίνητο στον Πειραιά

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ημιτελές οκταόροφο ακίνητο με διαμερίσματα και χώρους καταστημάτων στο κέντρο του Πειραιά, σε μια περιοχή υψηλής επενδυτικής κινητικότητας. Αν και ο πλειστηριασμός, αναρτημένος στην πλατφόρμα e-auction με σημερινή ημερομηνία, τελεί σε αναστολή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, εν τούτοις η προώθηση του εν ευθέτω χρόνω, δρομολογεί εξελίξεις όσον αφορά την αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου στην περιοχή.

Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό είναι η CEPAL, εταιρεία που έχει αναλάβει μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha Bank. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στον πλειστηριασμό του ακινήτου, το οποίο φέρει την επωνυμία Pharos, έναντι χρεών ύψους 15,2 της εταιρείας μελετητικής και κατασκευαστικής εταιρείας “ΠΑΝΟΣ Ι. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ”. Ως τιμή εκκίνησης πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί το ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο εδράζεται σε κεντρικό σημείο του Πειραιά (στη διασταύρωση των οδών Αγίου Δημητρίου 45 και Παπαστράτου 69) στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Σημειώνεται ότι ήδη στην περιοχή υλοποιείται μεγάλη αστική ανάπλαση, που αφορά στην  αναβίωση και επανάχρηση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος και την μετατροπή τους σε κτίρια γραφείων διεθνών προδιαγραφών από την εταιρεία Dimand σε συνεργασία με την EBRD και την Grivalia.

Σε ό,τι αφορά το Pharos, αποτελεί ένα συγκρότημα 87 διαμερισμάτων και καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., πολλούς κοινόχρηστους χώρους και καταστήματα. Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα με θέα στο λιμάνι, γυμναστήριο, αίθουσα μπιλιάρδου, γήπεδο 5×5, παιδική χαρά, 135 χώρους στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα και κήπους.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =