αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε πιάνει νευρικό γέλιο σε λάθος καταστάσεις; Δες πως να το σταματήσεις

Σε πιάνει νευρικό γέλιο σε λάθος καταστάσεις; Δες πως να το σταματήσεις

Πιθανόν έχετε βρεθεί σε μια τεταμένη κατάσταση και πρέπει να συγκρατήσετε… ένα γέλιο, ένα νευρικό γέλιο σας. Μπορεί επίσης να αρχίσετε να χαμογελάτε σε ακατάλληλες καταστάσεις.

Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, οπότε να είστε σίγουροι ότι δεν είστε ο μόνος που βιώνει αυτό το σημάδι νευρικότητας. Το νευρικό γέλιο εμφανίζεται όταν βιώνεις ένα συναίσθημα που δεν ταιριάζει με την κατάσταση. Μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους και η γνώση τους μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το γέλιο.

Πολλοί από τους λόγους είναι ψυχολογικοί, αλλά υπάρχουν και ορισμένες ιατρικές αιτίες της πάθησης. Το νευρικό γέλιο μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε. Εάν το αφήσετε να συνεχιστεί, θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις ή την επαγγελματική σας ζωή.

Αλλά εδώ έρχεται το ερώτημα: Πως μπορείς να σταματήσεις το νευρικό γέλιο όταν κάνει την εμφάνηση του; Δες μερικούς τρόπους.

Ελέγξτε το νευρικό γέλιο κάνοντας ασκήσεις βαθιάς αναπνοής

Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν στη μείωση του άγχους που υπερδιεγείρει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλό σας. Όταν θα χαλαρώσετε, θα είναι λιγότερο πιθανό να γελάσετε σε ακατάλληλες καταστάσεις.

Η μουσικοθεραπεία και η τέχνη μπορούν να απαλύνουν τη νευρικότητα

Οι δημιουργικές δραστηριότητες καταναλώνουν την εστίασή σας και διεγείρουν τον εγκέφαλό σας. Θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των συμπεριφορών σας και θα μπορείτε να τις ελέγξετε πριν ξεσπάσει το γέλιο.

Αντιμετωπίστε τις υποκείμενες καταστάσεις που προκαλούν νευρικότητα

Εάν μια ιατρική κατάσταση προκαλεί το νευρικό σας γέλιο, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Μιλήστε με έναν γιατρό για να συζητήσετε την καλύτερη πορεία δράσης.

Εστιάστε στο πρόσωπο που μιλάει

Εστιάστε στο άτομο με το οποίο μιλάτε και όχι στις σκέψεις σας. Σας βοηθά να γίνετε λιγότερο νευρικοί, μειώνοντας τον κίνδυνο να χαμογελάσετε ή να γελάσετε. Θα ασχοληθείτε περισσότερο με τη συζήτηση, ενώ θα ξεχάσετε τον εαυτό σας για λίγο.

Μέτρα έως το 10

Η επανειλημμένη μέτρηση έως έναν συγκεκριμένο αριθμό μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Διαλέξτε όποιον αριθμό θέλετε και συνεχίστε να μετράτε μέχρι να νιώσετε καλύτερα. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτή τη μέθοδο με τεχνικές αναπνοής για ακόμα πιο ηρεμιστικά αποτελέσματα.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =